HomeHL-PsilaΟ Ελον Μασκ καθύβρισε σε συνέδριο τους διαφημιζόμενους που «φεύγουν»

Ο Ελον Μασκ καθύβρισε σε συνέδριο τους διαφημιζόμενους που «φεύγουν»

Παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς έσπευσαν να δηλώσουν ότι αυτό το ξέσπασμα του Μασκ «θα μείνει αξέχαστο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ελον Μασκ μίλησε στο οικονομικό συνέδριο DealBook των New York Times όπου αναφέρθηκε εκτενώς στο αντισημιτικό σχόλιο που έκανε πρόσφατα το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο ιδιοκτήτης του Χ έκανε αυτοκριτική, όπου μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε ότι με το σχόλιό του προσέφερε «ένα όπλο γεμάτο σφαίρες στους επικριτές του για να τον πυροβολήσουν».

Ο Μασκ αναδημοσίευσε προ ημερών ανάρτηση σύμφωνα με την οποία «οι Εβραίοι ενθαρρύνουν το μίσος εναντίον των λευκών». Πιο συγκεκριμένα, εμφανίστηκε να συμφωνεί δημόσια με μια ανάρτηση που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος κατά των λευκών το οποίο όμως δεν θέλουν να χρησιμοποιείται εναντίον τους». Στην ίδια ανάρτηση γινόταν επίσης λόγος για «ορδές μειονοτήτων» που κατακλύζουν τις χώρες της Δύσης.

Η επίμαχη ανάρτηση οδήγησε εταιρείες όπως η Disney, η Paramount και η NBC Universal να διακόψουν τη συνεργασία.

Κάθε μέρα και μια νέα θεωρία συνωμοσίας από τον Μασκ

Ο Μασκ ενώ ομολόγησε ότι αυτή η φυγή διαφημιστικών κεφαλαίων «σκοτώνει» την πλατφόρμα, εντούτοις υποστήριξε ότι η απόφαση των εταιρειών να αποσύρουν τις διαφημίσεις είναι εκβιαστική και δεν την ανέχεται.

«Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει μέσω της διαφημιστικής δαπάνης, να πάει να ..…. Είναι αυτό ξεκάθαρο; Ελπίζω να είναι. Γεια σου Μπομπ, αν είσαι εδώ στο κοινό» είπε ο εκνευρισμένος Μασκ απευθυνόμενος στον Ρόμπερτ Αϊγκερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Disney. Παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς έσπευσαν να δηλώσουν ότι αυτό το ξέσπασμα του Μασκ «θα μείνει αξέχαστο».

kathimerini.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση