HomeHL-WorldΞενοφοβικό ξέσπασμα από Elon Musk: «Σύντομα θα έρθουν για τα σπίτια μας ώστε να στεγάσουν μετανάστες»

Ξενοφοβικό ξέσπασμα από Elon Musk: «Σύντομα θα έρθουν για τα σπίτια μας ώστε να στεγάσουν μετανάστες»

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ σχολίασε την απόφαση του δήμαρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς να επιτάξει σχολείο προκειμένου να στεγαστούν αιτούντες άσυλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ξενοφοβικό ξέσπασμα προχώρησε ο Έλον Μασκ, λέγοντας ότι σε λίγο «θα έρθουν και για τα σπίτια σας» με σκοπό να στεγάσουν μετανάστες.

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ σχολίασε την απόφαση του δήμαρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς να επιτάξει ένα σχολείο προκειμένου να στεγαστούν αιτούντες άσυλο, σημειώνοντας. «Αυτό συμβαίνει όταν ξεμένετε από δωμάτια ξενοδοχείων. Σύντομα, οι πόλεις θα ξεμείνουν από σχολεία. Τότε, θα έρθουν για τα σπίτια σας».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος η ειδησεογραφική πηγή, που αναδημοσίευσε, ανέφερε, «Λεωφορεία σταματούν τώρα στο Μπρούκλιν και αφήνουν λαθραίους. Το σχολείο θα είναι κλειστό αύριο επειδή οι λαθραίοι θα κοιμούνται στο γυμναστήριο. Αυτό είναι ντροπή! Η Νέα Υόρκη δίνει προτεραιότητα στους λαθραίους έναντι των Αμερικανών».

180.000 μετανάστες έφτασαν στη Νέα Υόρκη του τελευταίους 18 μήνες

Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο η πολιτεία δέχεται αυξημένες μεταναστευτικές ροές, κυρίως από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Υπολογίζεται τους τελευταίους 18 μήνες περίπου 180.000 μετανάστες έχουν φτάσει στη Νέα Υόρκη.

Στα μέσα του Δεκέμβρη ανεστάλη ένας νόμος που υποχρεώνει την Πολιτεία να παρέχει καταφύγιο σε οποιοδήποτε έχει υποβάλει αίτηση για άσυλο.

Ο δήμαρχος διέταξε την μετεγκατάσταση των μεταναστών, στο Γυμνάσιο James Madison, καθώς αναμένεται μια σφοδρότατη κακοκαιρία,  με ισχυρές βροχοπτώσεις, χιονοθύελλες και εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους.

ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση