HomeCity GuideΕκδήλωση παρουσίασης του Παιδικού Βιβλίου το «Δέντρο της Ισότητας» της Περιφέρειας Κρήτης

Εκδήλωση παρουσίασης του Παιδικού Βιβλίου το «Δέντρο της Ισότητας» της Περιφέρειας Κρήτης

Στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 το πρωί, στη Συνεδριακή Αίθουσα της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πλατανιά, η εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού βιβλίου της Μαρίας Μ. Βοζικάκη, «Το Δέντρο της Ισότητας», που έχει εκδοθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας και της ΠΕΠΙΣ Κρήτης για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, όπως προβλέπεται στο “Περιφερειακό Πρόγραμμα για την Ισότητα των Φύλων στην Κρήτη 2023-2025”.

Την αφήγηση του παραμυθιού έχουν κάνει τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Αθηνά Τριπολιτάκη, Ειρήνη Μανταδάκη, Γιώτα Περίφανου, Εύα Πολιουδάκη, Βασσάλος Γεράσιμος, υπό την ευθύνη της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μαρίας Καβάλου.

Η διαδραστική δράση, με τον τίτλο «Ένα ξεχωριστό δώρο για τη μαμά μου…», με σκοπό την ανάδειξη της παιδαγωγικής αξιοποίησης του παραμυθιού θα γίνει από ομάδα νηπιαγωγών Ηρακλείου: Άννα Στουμπίδη, Μαρία Κουφάκη, Ασημίνα Παραδείση, Νατάσα Μελαμπιανάκη (22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου), Μαρία Περδικάκη (Νηπιαγωγείο Δαφνών), Μαρία Δασκαλάκη (70ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου) και Ελένη Χανιωτάκη (57ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου). Το συντονισμό της δράσης έχει η Άννα Στουμπίδη, εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ ν. Ηρακλείου Δ. Θεοτοκόπουλος και αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση