HomeCity Guide «Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα»: Σε ειδική τιμή το νέο βιβλίο γι’ αυτό το Σάββατο

 «Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα»: Σε ειδική τιμή το νέο βιβλίο γι’ αυτό το Σάββατο

Σε εκδήλωση στην Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Δευτέρα η παρουσίαση του νέου δίτομου βιβλίου Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ό αιώνα, από τη διδακτόρισσα του Πανεπιστημίου Κρήτης, θεατρολόγο, Άννα Τζανιδάκη στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα πολύχρονο πόνημα, αποτέλεσμα της διδακτορικής της διατριβής που μέσα σε 1.000 ευανάγνωστες σελίδες αναλύεται η θεατρική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην πόλη μας από το 1900 έως το 2000.

4d8e30c9-4dca-4c53-bc85-285e21977b57

Αυτό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρες 18:00 έως 20:00 μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο σε ειδική τιμή για τους δύο τόμους από την αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου, όπου θα βρίσκεται και η Άννα Τζανιδάκη για να τα υπογράψει.

eidiki-timi-vivlio

Για πρώτη φορά, το Ρέθυμνο αποκτά τη δική του θεατρική ιστορική καταγραφή που αποτυπώνεται σε αυτή την πολύτιμη έκδοση: ένα ταξίδι στον χρόνο από τους πρώτους θιάσους που δημιουργήθηκαν, τις ερασιτεχνικές σκηνές, τους θεατρικούς χώρους, μέχρι την ύπαρξη επαγγελματιών ηθοποιών στο Ρέθυμνο, τις επισκέψεις ελληνικών και ξένων επαγγελματικών θιάσων και τις ομάδες που εξακολουθούν να παραμένουν ενεργές μέχρι και σήμερα, όπως τα Boudalia και τον Θεατρικό Περίπλου.

421849630_6889750667800616_6742501134136491032_n

Τη Δρ. Άννα Τζανιδάκη προλόγισε στην παρουσίαση ο Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλης Σειραγάκης, ενώ οι θεατές παρακολούθησαν ένα βίντεο ειδικά φτιαγμένο για τη βραδιά. το οποίο έκανε μια αναδρομή στη θεατρική δραστηριότητα του Ρεθύμνου για ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα με σπάνια ντοκουμέντα από συνεντεύξεις, αλλά και υλικό από την πρώτη έναρξη του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου. Το βίντεο πλαισιώθηκε από σύντομες αναπαραστάσεις σημαντικών στοιχείων του θεάτρου στο Ρέθυμνο με την συμμετοχή του Θωμά Καντιφέ, της Μαρίας Καντιφέ, μελών του Θεατρικού Περίπλου και τους μουσικούς Θανάση Παπαθανασίου και Λευτέρη Τζαγκαράκη.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όσοι δεν κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση, μπορούν να αποκτήσουν τα δικά τους αντίτυπα σε ειδική τιμή αυτό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου από τις 18:00 έως τις 20:00 στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου (Αγ. Φραγκίσκου 2, είσοδος πλ. Μικρασιατών), να συζητήσουν με την συγγραφέα και να υπογράψει προσωπικά τα βιβλία τους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση