HomeHL-SportsΧρήστος Μανδάς: «Οταν πήγα στη Ρώμη ήξερα πως την επομένη θα γυρίσω στην Κρήτη»

Χρήστος Μανδάς: «Οταν πήγα στη Ρώμη ήξερα πως την επομένη θα γυρίσω στην Κρήτη»

Ο Χρήστος Μανδάς μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ιταλία, για την αγάπη του προς τον ΟΦΗ και παράλληλα… αποκάλυψε πως η κοπέλα του δεν είδε τον πρώτο αγώνα των Λατσιάλι που βρέθηκε στην αποστολή, αλλά πήγε στο «Γεντί Κουλέ» για εκείνον των Κρητικών με τον ΠΑΟΚ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ιταλία όπου πλέον συνεχίζει στη Λάτσιο, τον ΟΦΗ φυσικά αλλά και το πώς βίωσε την μετακίνησή του από τους Κρητικούς στους Ρωμαίους, μίλησε ο Χρήστος Μανδάς στον ΣΠΟΡ FM 104,2.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Για την ζωή στην Ιταλία: «Ολα είναι καλά, δεν έχω προλάβει να δω την Ρώμη γιατί είμαι συνέχεια με την ομάδα, έχουμε συνεχώς αγώνες, όμως όλα είναι πολύ ωραία εδώ».

Για την μεταγραφή του στην Λάτσιο: «Ηταν κάτι πολύ γρήγορο, δεν ήταν κάτι το οποίο υπήρχε από πριν. Δεν είχαμε ξαναμιλήσει με την ομάδα. Ολα έγιναν σε μία μέρα, εκείνοι ήθελαν να πάω… αύριο να παίξω στην Ιταλία. Από παιδί θαύμαζα αυτό το πρωτάθλημα.

Αν μου έλεγαν ότι θα ερχόμουν τόσο νωρίς σε αυτό το πρωτάθλημα, δεν θα πίστευα ότι είναι εφικτό. Ηταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα για εμένα στην αρχή, αλλά ταυτόχρονα και πολύ περίεργο, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω».

Για τον δανεισμό του στον ΟΦΗ από την Λάτσιο που τελικά δεν επιτεύχθηκε: «Εγώ ήξερα ότι πηγαίνω στην Λάτσιο με μία βαλίτσα, το ίδιο και όσοι ήταν μαζί μου. Πήγαμε απόγευμα και ήξερα ότι την επόμενη ημέρα έπρεπε να γυρίσω, να προλάβω την προπόνηση του ΟΦΗ και να παίξω με τον ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι που ακολουθούσε. Ολοι είχαμε πάει με μία βαλίτσα. Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα να σε θέλει ο προπονητής και ο προπονητής τερματοφυλάκων.

Οι προπονητές έδωσαν την εντολή και έμεινα κατευθείαν στην Λάτσιο. Ηθελα να έχω την πίεση για να μπω κατευθείαν στα δύσκολα και να καταλάβω τι γίνεται εδώ πέρα. Ηθελα να δείξω ότι μπορώ να μείνω και να αγωνιστώ στην ομάδα. Αυτό μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να δείξω ότι μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα. Μου δείχνουν εμπιστοσύνη εδώ, παρότι δεν έχω πάρει ακόμα παιχνίδι».

Για την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ: «Στον ΟΦΗ βρήκα την δεύτερη οικογένειά μου, την πρώτη, όλα μαζί. Εγώ στην Κρήτη τα αγάπησα όλα, την ομάδα, τον κόσμο. Δυστυχώς έφυγα πολύ βιαστικά και δεν πρόλαβα να χαιρετίσω όπως θα ήθελα. Νομίζω ότι θα έρθει η στιγμή που θα μπορέσω να επιστρέψω να χαιρετήσω όπως πρέπει. Μου έχει μείνει ότι δεν πρόλαβα να χαιρετίσω τους ανθρώπους στον ΟΦΗ.

Για να σας κάνω να καταλάβετε, με το που ήρθα εδώ, ήμουν στην αποστολή στο παιχνίδι της Λάτσιο με τη Νάπολι εκτός έδρας. Η κοπέλα μου που τώρα μένει μαζί μου εδώ στην Ρώμη δεν είχε έρθει ακόμα και πήγε και είδε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ, αντί να δει το παιχνίδι στην τηλεόραση. Καταλαβαίνετε την αγάπη που έχουμε όλοι για την ομάδα».

Για τον Βάλντας Νταμπράουσκας: «Με τον κύριο Νταμπράουσκας είχαμε μία πολύ καλή σχέση και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή μου. Επειδή τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν, δεν προλάβαμε να πούμε πολλά. Αλλά η συμβουλή που μου έδωσαν όλοι ήταν να μην αλλάξω, να δουλεύω και όλα θα συμβούν. Ούτε καν τον προπονητή μου δεν πρόλαβα να χαιρετήσω».

Για την Εθνική: «Δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή να κληθώ στην Εθνική από την περίοδο που ήμουν στον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ με βοήθησε και το ανταπέδωσα κι εγώ. Νομίζω ότι δεν κόλλησε το timing να κληθώ στην Εθνική γιατί ήταν και οι άλλοι τερματοφύλακες σε καλή φόρμα».

Για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του: «Στην αρχή της σεζόν, όταν δεν ήξερα ότι θα φύγω, είχα πει ότι θα ήθελα με τον ΟΦΗ μία πορεία στο Κύπελλο και γιατί όχι την κούπα. Πάντα κοιτούσα μόνο τις επιτυχίες με τον ΟΦΗ.

Δεν νομίζω ότι μπορώ να δώσω την αγάπη που έχω πάρει από την ομάδα πίσω. Προσπαθούσα με τον κόσμο να είμαι καλά, προσπαθούσα να τους δείξω πόσο αγαπάω την ομάδα και την Κρήτη. Δεν δίνεται πίσω η αγάπη αυτή άμα παίζεις, είναι κάτι το διαφορετικό.

Από τότε που πήγα στην Ρώμη δεν έχω έρθει στην Ελλάδα, ούτε στην Αθήνα έχω πάει που είναι το σπίτι μου. Έχω πει ότι το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα θα είναι για την Κρήτη, το έχω πει και στους ανθρώπους του ΟΦΗ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση