HomeHL-TOPΟ Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα – «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα – «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο BBC One και επί βρετανικού εδάφους, αναφέρθηκε στα Γλυπτά του Παρθενώνα και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξαφνική εμπλοκή σημειώθηκε στην προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησή τους λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί.

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

protothema.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση