HomeHL-CultureΧρήστος Λεοντής: Επανασυστήνει τα μεγάλα τραγούδια του με τη φωνή του Μίλτου Πασχαλίδη

Χρήστος Λεοντής: Επανασυστήνει τα μεγάλα τραγούδια του με τη φωνή του Μίλτου Πασχαλίδη

Μέσα από το άλμπουμ «Ήθελα κάτι να σου πω»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, ο Χρήστος Λεοντής, που έχει βάλει την υπογραφή του σε σπουδαία μουσικά έργα όπως η «Καταχνιά» και το «Καπνισμένο Τσουκάλι», επέστρεψε στη δισκογραφία. Το νέο του άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορεί σε σε CD και σε LP, έχει τίτλο «Ήθελα κάτι να σου πω» και περιλαμβάνει 11 τραγούδια τα οποία ερμηνεύει ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ο Χρήστος Λεοντής επανασυστήνει στο κοινό κάποιες από τις πλέον κλασικές συνθέσεις της πολυετούς καριέρας του με νέες ενορχηστρώσεις και καινούριες ερμηνείες που δίνουν νέα πνοή στα τραγούδια έχοντας σκοπό να έρθουν σε επαφή με τη νέα γενιά των ακροατών που δεν έχουν συνδεθεί βιωματικά μαζί τους.

Προπομπός του άλμπουμ ήταν το πολύ γνωστό τραγούδι «Μια φορά κι έναν καιρό» σε στίχους του Μήτσου Ευθυμιάδη το οποίο αγαπήθηκε ξανά από τους ακροατές των καλών ραδιοφώνων. Για την ιστορία, το τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1975 με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά και περιέχεται στον δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Παραστάσεις».

Εκτός από τα πλέον κλασικά αγαπημένα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή όπως τα  «Έρωτας Αρχάγγελος», «Αμάρτημα Προπατορικό»,  «Ένα ελάφι στη Σταδίου» και «Ο Θούριος του Ρήγα» στο άλμπουμ περιλαμβάνεται και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι του συνθέτησε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο «Είπα ψέμματα».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση