HomeCity GuideΟ Χρήστος Λεοντής στο Ηράκλειο

Ο Χρήστος Λεοντής στο Ηράκλειο

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η συναυλία Χρήστος Λεοντής «Καντάτα Ελευθερίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το Φεστιβάλ Κρήτης παρουσιάζει τη συναυλία: Χρήστος Λεοντής «Καντάτα Ελευθερίας» στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου αύριο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00. Με αυτή τη συναυλία ολοκληρώνεται το «Φεστιβάλ Κρήτης», μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης που στέφθηκε με επιτυχία.

Η Καντάτα Ελευθερίας είναι το μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο που αναφέρεται στην περίοδο της Επανάστασης του 1821 και είναι γραμμένο σε μελοποιημένα ποιήματα από τον Χρήστο Λεοντή καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη.

Γράφτηκε το 1970 και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ίδιου του συνθέτη, με την Άννα Συνοδινού να διαβάζει και κυκλοφόρησε με δυσκολία σε μικρό δίσκο βινυλίου. Αργότερα ο «Θούριος του Ρήγα» κυκλοφόρησε με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Εκτός από την Καντάτα Ελευθερίας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια από την μακροχρόνια συνθετική του δραστηριότητα.

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ιωάννα Φόρτη.

Αφηγητές: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή

Την συναυλία θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, Χρήστος Λεοντής. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σε Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στις εκδηλώσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων καθώς και συνωστισμού. (1 έως 1,5 ώρα πριν την έναρξη τους)

Διαφήμιση
Διαφήμιση