HomeHL-GreeceΜητσοτάκης στα εγκαίνια του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου: Φέρνουμε κοσμογονία στη λιμενική πολιτική

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου: Φέρνουμε κοσμογονία στη λιμενική πολιτική

Τους επόμενους μήνες και χρόνια θα εγκαινιάσουμε πολλα έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα εγκαίνια του νέου λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για έργα που φέρνουν «κοσμογονία που άργησε» στη λιμενική πολιτική προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν και άλλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τερνάμε πια από τη φάση της ωρίμανσης και της κατασκευής στην φάση της παράδοσης έργων που αλλάζουν την εικόνα της χώρας. Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένα από τα πολλά έργα που εγκαινιαστούν το επόμενο διάστημα».

«Ήδη φέτος το καλοκαίρι υπήρξε αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου κάνοντας εύκολη της σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας με τις Σποράδες έναν προορισμό που έχει δυναμική ανάπτυξης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οπως τόνισε «δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής χρησιμοποιώντας όλα τα διάθεσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κοσμογονία που άργησε: Σκεφτείτε μια χώρα με τόσο μεγάλη ακτογραμμή να έχει τα λιμάνια παρατημένα γιατί αυτή ήταν η κατάσταση που βρήκαμε.

«Η επένδυση που γίνεται εδώ δεν δίνει απλά τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να φύγουν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Εύβοια και Σποράδες αλλά πλέον το λίμανι μπορεί να δέχεται μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καλοτάξιδα τα πλοία που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη τηςς περιοχής. Στην αρχή της δεύτερης 4ετιας είμαστε στη δρομολόγηση των έργων. Είμαστε στην εποχή που αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες και χρόνια θα εγκαινιάσουμε πολλα έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Καμένα Βούρλα όπου θα μιλήσει με πολίτες της περιοχής ενώ στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Μπράλος – Άμφισσα.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας Μητσοτάκη στη Φθιώτιδα ήταν τα Καμένα Βούρλα όπου τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν εκτός από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής ο απερχόμενος δήμαρχος,Γιάννης Συκιώτης αλλά και ο νεοεκλεγής Ηλίας Κυρμανίδης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα της περιοχής, όπως επίσης έδειξε ενδιαφέρον και για τα έργα υποδομής που είναι αναγκαίαε ενώ στη συνέχεια συζήτησε με εκπροσώπους φορέων αλλά και κατοίκους σε κεντρικό καφέ των Καμένων Βούρλων
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση