HomeΕΛΛΑΔΑΔίκη Στάθη Παναγιωτόπουλου για revenge porn: «Δεν σκόπευα να κάνω κακό στην υπόληψη της κοπέλας»

Δίκη Στάθη Παναγιωτόπουλου για revenge porn: «Δεν σκόπευα να κάνω κακό στην υπόληψη της κοπέλας»

Διεκόπη για τη Δευτέρα - Σε βάρος του ίδιου κατηγορούμενου εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου για την υπόθεση του revenge porn και μετά την ακροαματική διαδικασία διεκόπη ενόψει της εισαγγελικής πρότασης.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση. Το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό.

Η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπη για τη Δευτέρα, ενόψει της εισαγγελικής πρότασης. Ήδη εξετάστηκε η καταγγέλλουσα, η οποία επανέλαβε τις καταγγελίες της, ενώ απολογήθηκε και ο κατηγορούμενος.

«Δεν σκόπευα να κάνω κακό στην υπόληψη της κοπέλας» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, όπως ανέφερε το thesstoday. Επίσης σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Σύμφωνα με το thesstoday, σε δηλώσεις της η συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας στην υπόθεση, Σταυρούλα Αντιγόνη Πριλή, όπως και πρωτόδικα, έτσι και στο εφετείο ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του. «Αν κριθεί από την διαδικασία ότι πρόκειται για έγκλημα κακουργηματικής μορφής τότε ήταν αναρμόδιο το πρωτόδικο δικαστήριο και η υπόθεση θα πρέπει να παραπεμφθεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων. Αν απορριφθεί η έφεση του εισαγγελέα για τη μετατροπή του αδικήματος από πλημμέλημα σε κακούργημα θα πρέπει να αποφανθεί το δικαστήριο για την έφεση του κατηγορουμένου» σημείωσε η συνήγορος μεταξύ άλλων.

Για την παραπάνω υπόθεση ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.

Σε βάρος του ίδιου κατηγορούμενου εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις με ανάλογο ποινικό περιεχόμενο για τις οποίες διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση