HomeHL-9Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν θα απολογηθεί, είμαι ο Θεός της ως συνήγορος» είπε ο Αλέξης Κούγιας

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν θα απολογηθεί, είμαι ο Θεός της ως συνήγορος» είπε ο Αλέξης Κούγιας

Αφορμή το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένταση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που δικάζεται την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς το δικαστήριο έδωσε νέα ολιγόλεπτη διακοπή στον Αλέξη Κούγια για να ετοιμάσει την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου, την οποία με την έναρξη της δίκης δήλωσε ότι θα καταθέσει.

Κούγιας: Δεν είμαι έτοιμος ακόμη να υποβάλλω την αίτηση, θέλω και άλλο χρόνο.
Πρόεδρος: Εμείς σας δώσαμε το χρόνο, όταν την ετοιμάσετε την αίτηση να τη καταθέσετε, να ξεκινήσει η απολογία της κατηγορούμενης.

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας, δεν απολογείται, υποβάλλει αίτηση εξαίρεσής σας. Εγώ είμαι ο Θεός της ως συνήγορος της τώρα θα κάνει ό,τι της πω εγώ. Θέλω χρόνο
Πρόεδρος: Τα 20 λεπτά που μας ζητήσατε για να ετοιμαστείτε έχουν περάσει. Δε γίνεται το δικαστήριο να ανεβοκατεβαίνει για να ετοιμάσετε εσείς την αίτηση. Θα έπρεπε να είστε έτοιμος. Σας δίνω ακόμη δέκα λεπτά, δεν μπορώ να σας δώσω άλλο χρόνο.

Τι προηγήθηκε

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένονταν να ξεκινήσει η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας αλλά ο κ. Κούγιας με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε διακοπή της διαδικασίας για να ετοιμάσει το αίτημα εξαίρεσης και να το καταθέσει στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Αλέξης Κούγιας: Ζητώ να κάνουμε μια μικρή διακοπή για να καταθέσω αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου σας.
Πρόεδρος: Πού θα το καταθέσετε το αίτημά σας;
Κούγιας: Στο δικαστήριο.
Πρόεδρος: Και γιατί δεν το έχετε έτοιμο;
Κούγιας: Δεν πρόλαβα είχα ένα δικαστήριο στη Μυτιλήνη και ένα οικογενειακό θέμα να αντιμετωπίσω. Να μου δώσετε 20 λεπτά.
Πρόεδρος: Δεν θα σας δώσω τόσο χρόνο
Κούγιας: Θέλω 20 λεπτά Είναι πολύ σοβαρό θέμα δεν γίνεται με χρονοδιακόπτη…..
Πρόεδρος: θα διακόψουμε για δέκα λεπτά για να μας υποβάλλετε το αίτημά σας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση