HomeHL-GreeceΠισπιρίγκου: Το χρονικό της δίκης έως τα ισόβια για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Πισπιρίγκου: Το χρονικό της δίκης έως τα ισόβια για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Οι καταθέσεις, η απολογία, η απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομόφωνα ένοχη για την δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας κρίθηκε από το δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε μία δίκη που ξεκίνησε πριν από 14 μήνες, απασχολώντας έντονα την κοινή γνώμη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε την Παρασκευή την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο της επέβαλε ισόβια κάθειρξη, κρίνοντας πως είναι ένοχη για την δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, με την χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Πισπιρίγκου: Η απόφαση του δικαστηρίου -«Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Η μικρή Τζωρτζίνα κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 στο δωμάτιο «12» στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», λίγο αφού είχε φύγει από τη ζωή η μόλις έξι μηνών αδερφή της Ίριδα.

Η Πισπιρίγκου συνελήφθη στο σπίτι της στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου του 2022, μετά από ποινική δίωξη που της ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Οι περίεργες κινήσεις και συμπεριφορές -«Ήταν ψύχραιμη, δεν έκλαψε όταν έμαθε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, όταν η μικρή Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί στο «Αγλαΐα Κυριακού», η 35χρονη είχε ζητήσει από γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της, ενώ είχε ρωτήσει με αφορμή το ενδεχόμενο κλοπής, αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο.

Όπως ανέφεραν νοσηλευτές και γιατροί που θυμούνται τις τελευταίες κινήσεις και συμπεριφορές της 35χρονης πριν και μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ήταν ψύχραιμη και δεν έκλαψε όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο και του τρίτου παιδιύ της, ενώ μία ημέρα πριν το τελειωτικό επεισόδιο που υπέστη το άτυχο παιδί φέρεται να είπε σε παιδίατρο «θα δείτε, το μεγάλο επεισόδιο με τη βραδυκαρδία δεν το έχει κάνει θα δείτε», με την Τζωρτζίνα να καταλήγει την επόμενη ημέρα.

Πολλοί μάρτυρες κατέθεσαν την περίεργη συμπεριφορά της στα τελευταία επεισόδια της Τζωρτζίνας.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο πατέρας των κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε ενώπιων των δικαστών πως πάντα η 35χρονη χρησιμοποιούσε τις κόρες για να γυρίσει εκείνος πίσω, ενώ μέσω του δικηγόρου του δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση.

Η 35χρονη στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, επιμένοντας πως δεν χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και πως δεν είχε καμία γνώση για το συγκεκριμένο φάρμακο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε στην ανωτάτη των ποινών, μιας και κρίθηκε ένοχη τόσο για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, όσο και για την απόπειρα να την δολοφονήσει ένα χρόνο νωρίτερα, όταν δηλαδή νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο, ο δικηγόρος της κα Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως η πελάτισσά του θα καταθέσει έφεση, κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο».

Η 35χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε με ψυχρό ύφος την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ περιμένει την ετυμηγορία και για τους ύποπτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που κατέληξαν το 2019 και 2021 αντίστοιχα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση