HomePost ItΕνεργή συμμετοχή της ΔΕΔΙΣΑ στη 15η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ

Ενεργή συμμετοχή της ΔΕΔΙΣΑ στη 15η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η 15η ετήσια σύνοδος των ΦοΔΣΑ με τίτλο «Διαχείριση απορριμμάτων – Ζητήματα προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο», που διοργάνωσε το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στις εργασίες της συνόδου, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, παραβρέθηκαν ο Προέδρος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και Μέλος ΔΣ Δικτύου ΦοΔΣΑ, Τσουπάκης Μιχάλης, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος ΔΣ Δικτύου ΦοΔΣΑ, Πατεράκης Κώστας και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), Καραμπατσάκης Ηρακλής.

2-11-940-scaled

Η 15η Σύνοδος είχε ως κύρια θέματα την προσαρμογή των Μονάδων Διαχείρισης στις νέες απαιτήσεις RRF, τη χρηματοδότηση με το καθεστώς prorata, τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΕΚΑ 2021-2027, την εκπόνηση των ΠΕΣΔΑ ως ολοκληρωμένους, αξιόπιστους και βιώσιμους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας και γενικότερα τον προσδιορισμό της μετάβασης της διαχείρισης των απορριμμάτων και του ρόλου των ΦοΔΣΑ την επόμενη μέρα της χώρας μας.

Οι ΦοΔΣΑ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα πολλά και πολυδιάστατα θέματα που τους απασχολούν.

Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO), της Joint Assistance to Support Projects in European Regions (JASPERS), της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση