HomeΚΟΣΜΟΣΗ Amazon απολύει 180 εργαζόμενους στο τμήμα παιχνιδιών

Η Amazon απολύει 180 εργαζόμενους στο τμήμα παιχνιδιών

Νέος γύρος απολύσεων για την Amazon.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέος γύρος απολύσεων για την Amazon.

Tη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περισσότερες από 180 θέσεις εργασίας στο τμήμα Amazon Games, κλείνοντας τμήματα της επιχείρησης που επικεντρώνονται στη ροή και την υποστήριξη παιχνιδιών τρίτων και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη δικών της τίτλων, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας που είδε το CNBC.

Η Amazon θα κλείσει τις πρωτοβουλίες Game Growth και Crown Channel στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Τώρα, η Amazon θα επικεντρωθεί στις επερχόμενες εκκινήσεις όπως τα «Throne and Liberty» και «Blue Protocol», καθώς και σε μελλοντικές πρωτοβουλίες όπως τα παιχνίδια «Tomb Raider» και «The Lord of the Rings», έγραψε ο Κρίστοφ Χάρτμαν, αντιπρόεδρος της Amazon Games, στο υπόμνημα προς τους εργαζόμενους.

«Γνωρίζω ότι αυτά είναι δύσκολα νέα και ότι ο αντίκτυπος θα γίνει ευρέως αισθητός», έγραψε ο Χάρτμαν. «Ποτέ δεν είναι καλό συναίσθημα να αποχαιρετάς συναδέλφους.

Αυτή δεν είναι μια απόφαση στην οποία η ηγετική ομάδα κατέληξε γρήγορα- ήταν το αποτέλεσμα εκτεταμένων εκτιμήσεων και οδικής χαρτογράφησης για το μέλλον μας».

Οι μετοχές της Amazon έκλεισαν με πτώση μικρότερη του 1% τη Δευτέρα.

Οι τελευταίες περικοπές θέσεων εργασίας στην Amazon έρχονται καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζέισι βρίσκεται σε κατάσταση περιορισμού του κόστους κατά το τελευταίο έτος, καθώς η εταιρεία μάχεται με τα υψηλά επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Ως αποτέλεσμα, η Amazon πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες απολύσεις στην ιστορία της, περικόπτοντας 27.000 θέσεις εργασίας από το περασμένο φθινόπωρο. Η εταιρεία πάγωσε επίσης τις εταιρικές προσλήψεις και ο Τζέισι προσπάθησε να περικόψει τα έξοδα σε μονάδες σε όλη την εταιρεία.

Τον Οκτώβριο, η Amazon ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου που υποδηλώνουν ότι η περικοπή του κόστους έχει αποδώσει. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 13% σε 143,1 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν σε 9,9 δισ. δολάρια από 2,9 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Χάρτμαν έγραψε ότι μετά από περαιτέρω αξιολόγηση της επιχείρησης Amazon Games, η εταιρεία αποφάσισε ότι πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειες και τους πόρους της «για να προσφέρει σπουδαία παιχνίδια στους παίκτες τώρα και στο μέλλον», σύμφωνα με το υπόμνημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση