HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Amazon εισέρχεται στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη

Η Amazon εισέρχεται στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη

Ο ιντερνετικός εμπορικός κολοσσός ανακοίνωσε την εξαγορά της One Medical αντί 3,9 δισ. δολαρίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Amazon προσπαθούσε με διαφόρους τρόπους να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά ιατρικών-φαρμακευτικών υπηρεσιών και πωλήσεων έχοντας προχωρήσει σε σχετικές εξαγορές εταιρειών του χώρου. Έχει αποκτήσει φαρμακείο και μια υπηρεσία παροχής online ιατρικών συμβουλών. Ο εμπορικός κολοσσός του Διαδικτύου κάνει το επόμενο βήμα παρέχοντας από εδώ και πέρα στους πελάτες του φυσική πρόσβαση σε γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η Amazon είχε έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία One Medical που έχει στην κατοχή της περίπου 200 ιατρικά γραφεία στις ΗΠΑ και περίπου 815 χιλιάδες μέλη που πληρώνουν ετήσια συνδρομής για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Το ύψος της εξαγοράς της One Medical είχε οριστεί στα 3,9 δισ. δολάρια και η συμφωνία βρισκόταν στην αρμόδια υπηρεσία της αμερικανικής επιτροπής εμπορίου FTC η οποία άναψε πορτοκαλί φως αναφέροντας σε επιστολή της προς τις δύο εταιρείες ότι ο πρώτος κύκλος της έρευνας ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχουν στοιχεία σε αυτή που να δημιουργούν ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλα που να εμποδίζουν την εξαγορά επισημαίνοντας όμως ότι η έρευνα είναι ακόμη ανοικτή.

Η επιστολή αυτή επέτρεψε στην Amazon να ανακοινώσει την εξαγορά αναφέροντας ότι προσφέρει έκπτωση στην τιμή της ετήσιας συνδρομής στην One Medical για όσους αποφασίσουν να γίνουν πελάτες της εταιρείας το προσεχές χρονικό διάστημα.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση