HomeHL-CultureΈνα γλυπτό αφιερωμένο στους πρόσφυγες προσφορά του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ένα γλυπτό αφιερωμένο στους πρόσφυγες προσφορά του Δήμου Αγίου Νικολάου

Δώρο στον Δήμο Αγίου Δομετίου της Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον “Σκεπτόμενο” ένα γλυπτό που ενσαρκώνει τον απανταχού πρόσφυγα, ανεξαρτήτως αιτίας και προέλευσης – που φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Παντελής και Χαράλαμπος Σωτηριάδης – είναι το δώρο που αποφάσισε να προσφέρει ο Δήμος Αγίου Νικολάου στον Δήμο Αγίου Δομετίου της Κύπρου, με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων αδελφοποίησης με τον ημικατεχόμενο Δήμο της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, το γλυπτό , θα  ταξιδέψει στην Κύπρο στις 29 Νοεμβρίου, ενώ τα αποκαλυπτήρια έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 8 Δεκεμβρίου 2023 παρουσία αντιπροσωπείας από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

1699553188708

“Ουσιαστικά, το έργο αυτό – όπως δήλωσε ο κ. Ζερβός- σηματοδοτεί την εξαιρετική σχέση των δυο δήμων, υπενθυμίζοντας σε όλους με ένα ιδιαίτερο τρόπο το ζήτημα της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων, προσδοκώντας επιτέλους ότι κάποιοι θα στέρξουν και θ΄ ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής με βάση την ισότητα και όχι με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα τους στην διαχείριση των φυσικών πόρων της περιοχής”.

Το γλυπτό όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα μεταφερθεί και θα εκτεθεί από τις 15 – 20/11/2023 στον χώρο της Λίμνης Αγίου Νικολάου, για να το θαυμάσουν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες της πόλης.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση