HomeHL-HealthΑσύλληπτη τραγωδία: Πήρε Ozempic για να αδυνατίσει για το γάμο της κόρης της και πέθανε

Ασύλληπτη τραγωδία: Πήρε Ozempic για να αδυνατίσει για το γάμο της κόρης της και πέθανε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στην Αυστραλία, καθώς μία γυναίκα που πήρε το Ozempic για να χάσει μερικά κιλά πριν από το γάμο της κόρης της πέθανε από γαστρεντερική ασθένεια.

Το Ozempic είναι ένα φάρμακο που έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για άτομα με διαβήτη τύπου 2, ωστόσο έχει γίνει ευρέως γνωστό ως φάρμακο για την απώλεια βάρους σε όλο τον κόσμο.

Το φάρμακο λειτουργεί μιμούμενο μια φυσική ορμόνη, την GLP-1, η οποία επιβραδύνει τη διέλευση της τροφής από το στομάχι και το έντερο, κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προβλήματα προκύπτουν εάν το φάρμακο επιβραδύνει υπερβολικά το γαστρικό σύστημα ή μπλοκάρει τα έντερα.

Η άτυχη γυναίκα Από την πλευρά της, η γυναίκα πήρε το Ozempic μαζί με τη συνταγογραφούμενη ένεση Saxenda, χάνοντας περίπου 35 κιλά σε πέντε μήνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ενώ τα φάρμακα βοήθησαν τη γυναίκα να αδυνατίσει γρήγορα, φέρεται να την έκαναν να αρρωστήσει. Στις 16 Ιανουαρίου, λίγους μήνες πριν από το γάμο της κόρης της, ο σύζυγός της φέρεται να τη βρήκε αναίσθητη με ένα καφέ υγρό να βγαίνει από το στόμα της.

«Έβγαινε λίγο καφέ πράγμα από το στόμα της και συνειδητοποίησα ότι δεν ανέπνεε και άρχισα να κάνω καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση», είπε σε αυστραλιανό μέσο ενημέρωσης ο σύζυγός της και πρόσθεσε: «Απλώς έβγαινε και τη γύρισα στο πλάι επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει».

Η γυναίκα πέθανε εκείνο το βράδυ, με την αιτία θανάτου της να αναφέρεται ως οξεία γαστρεντερική ασθένεια.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση