HomeΚΟΣΜΟΣΝτόναλντ Τραμπ: Πιο πλούσιος κατά $500 εκατ. μετά την αποχώρηση από την προεδρία

Ντόναλντ Τραμπ: Πιο πλούσιος κατά $500 εκατ. μετά την αποχώρηση από την προεδρία

Η καθαρή περιουσία του πρώην προέδρου έχει ανέλθει σε 3,1 δισ. δολάρια από το 2021, εν μέσω σειράς δικών και καθώς οι επιχειρήσεις του αποδεικνύονται ανθεκτικές παρά τις στενωπούς της αγοράς ακινήτων. «Είμαστε σε φανταστική στιγμή», δηλώνει ο γιος του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που δικάζεται στη Νέα Υόρκη κατηγορούμενος για διόγκωση της περιουσίας του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για περισσότερο από μια δεκαετία, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να γίνεται πλουσιότερος.

Και το ερώτημα της συνολικής αξίας της περιουσίας του γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η απάντηση μπορεί να εκπλήξει: η περιουσία του πρώην Αμερικανού προέδρου αποτιμάται σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η αγωγή για απάτη, που ασκήθηκε από τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και στην απώλεια ορισμένων από τα πιο εμβληματικά περιουσιακά στοιχεία του.

Χθες, μάλιστα, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, ο Τραμπ είχε έντονη λογομαχία με την έδρα του δικαστηρίου.

Η υψηλότερη καθαρή αξία προκύπτει καθώς οι επιχειρήσεις του Τραμπ αποδεικνύονται ανθεκτικές μπροστά σε μια ζοφερή αγορά ακινήτων.

Η μετακόμισή του στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο συνέπεσε με μια έκρηξη του κλάδου στην πολιτεία, που ενίσχυσε την αξία σε δύο από τα πιο γνωστά ακίνητά του – στο Μαρ-α Λάγκο του Παλμ Μπιτς και στο θέρετρο Ντόραλ του Μαϊάμι.

Παράλληλα, τα έσοδα από τα πολλά γήπεδα γκολφ που διαθέτει έχουν αυξηθεί πάνω από 50% από το 2019. Και αφού πούλησε το ξενοδοχείο του στην Ουάσιγκτον και πλήρωσε δάνεια, ο Τραμπ έχει περισσότερα μετρητά και λιγότερη μόχλευση απ’ ό,τι οποιαδήποτε στιγμή της περασμένης δεκαετίας.

«Η εταιρεία δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή και καλύτερη», είπε ο γιος του, Έρικ Τραμπ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τραμπ, σε συνέντευξή του. «Έχουμε τα περισσότερα μετρητά και το χαμηλότερο χρέος. Είμαστε σε φανταστική στιγμή».

Ο δείκτης πλούτου του Bloomberg υπολογίζει την καθαρή αξία του Τραμπ από το 2015, με βάση τις γνωστοποιήσεις που απαιτούνται για τους προεδρικούς υποψηφίους, τις δημόσιες καταχωρίσεις που συνδέονται με βασικές εταιρείες ακινήτων και τις αναφορές του προσωπικού.

Χιλιάδες σελίδες δεδομένων περιγράφουν λεπτομερώς την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων του.

Η δήλωση οικονομικής κατάστασης του πρώην προέδρου το 2021, που κατατέθηκε στο πλαίσιο της αγωγής, καθόριζε την καθαρή περιουσία του σε 4,5 δισ. δολάρια.

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι φούσκωνε την αξία των ακινήτων του προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους δανειοδότησης και ασφάλισης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση