HomeHL1-WorldΤραμπ: Οι απειλές μου προς τα άλλα μέλη του NATO είναι ένας τρόπος διαπραγμάτευσης

Τραμπ: Οι απειλές μου προς τα άλλα μέλη του NATO είναι ένας τρόπος διαπραγμάτευσης

Τι ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τρόπο διαπραγμάτευσης» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πρόσφατες απειλές του προς τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που προβλήθηκε χθες Τρίτη.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου προκάλεσε πανικό στην Ευρώπη όταν απείλησε τον Φεβρουάριο ότι δεν θα εγγυάται πλέον την προστασία των κρατών μελών του NATO έναντι της Ρωσίας αν δεν πληρώνουν όσα τους αναλογούν. Οι δηλώσεις του επικρίθηκαν έντονα από ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Είναι τρόπος διαπραγμάτευσης», εξήγησε αναφερόμενος στα σχόλια αυτά ο θυελλώδης επιχειρηματίας, σε εμφάνισή του στην εκπομπή του Νάιτζελ Φαράζ, μορφής της βρετανικής άκρας δεξιάς.

Τραμπ: Με τις δηλώσεις μου γέμισαν τα ταμεία του ΝΑΤΟ

«Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί, όχι όμως για τους πάντες», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην εμφάνισή του στο τηλεοπτικό δίκτυο GB News. Και καυχήθηκε πως χάρη στις επίμαχες δηλώσεις του, γέμισαν τα ταμεία του NATO.

«Άρχισαν να πληρώνουν χάρη σε αυτά τα σχόλια», υποστήριξε, χωρίς να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα αναμετρηθεί εκ νέου με τον Τζο Μπάιντεν την 5η Νοεμβρίου, προσάπτει συχνά στους συμμάχους των ΗΠΑ στο NATO ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες.

«Μην ξεχνάτε πως αυτό είναι πιο σημαντικό γι’ αυτούς απ’ ό,τι για εμάς, έχουμε έναν ωκεανό που μας χωρίζει από ορισμένα προβλήματα», ανέφερε χθεςμ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Έναν μεγάλο όμορφο ωκεανό».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση