HomeHL-HealthΦ. Παρασύρης: «Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με τις μεγαλύτερες υποχρηματοδοτήσεις του συστήματος υγεία»ς

Φ. Παρασύρης: «Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με τις μεγαλύτερες υποχρηματοδοτήσεις του συστήματος υγεία»ς

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε Κέντρα Υγείας του Ν. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο συμμετείχαν, ο Φραγκίσκος Παρασύρης Βουλευτής  Ηρακλείου, μέλη των Δημοτικών Οργανώσεων από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων και Φαιστού, καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Καστελλίου, το Κέντρο Υγείας Χάρακα και το Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου.

Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των παραπάνω δομών υγείας, τονίστηκε η ανάγκη για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε όλο το Νομό Ηρακλείου.

Οι δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  σε δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών συναντήσεων υπογραμμίζουν:

Φ.Παρασύρης: «Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με τις μεγαλύτερες υποχρηματοδοτήσεις του συστήματος υγείας.  Εξετάζοντας το πρότυπο χρηματοδότησης των δαπανών υγείας, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρούμε μια σημαντική συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών υγείας με αντίστοιχη αύξηση των ιδιωτικών δαπανών. Η μετακύληση αυτής της δαπάνης από το δημόσιο τομέα στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών έφερε ένα επιπλέον μεγάλο βάρος στα ελληνικά νοικοκυριά δημιουργώντας σημαντικές καταστροφικές δαπάνες.

image3

Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Νάξο, τις εθνικές προτεραιότητες για το ΕΣΥ. Μεταξύ αυτών η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ με κάλυψη των πραγματικών αναγκών με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονα οργανογράμματα, με αναθεώρηση του συστήματος αμοιβών, με ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα – ανθυγιεινά. Η Διαμόρφωση ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με τη δημιουργία τοπικών δικτύων ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής, αποτελεί για εμάς εθνική αναγκαιότητα».

Η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά, που λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, αδυνατούσε να παραβρεθεί στο κλιμάκιο, σε δηλώσεις της αναφέρει:

Ε. Βατσινά: «Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει μεγαπελήβολα σχέδια για 17 νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας για εγκεφαλικά, περιγράφει αεροδιακομιδές με ελικόπτερα, υπόσχεται γιατρούς και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην επαρχία βυθίζονται στην εγκατάλειψη.

Χωρίς προσωπικό καθαριότητας, με μηχανήματα που περιμένουν χειριστή, με ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς, με σοβαρά κτιριακά προβλήματα, υποστελεχωμένα, ακόμη και χωρίς συντονιστή του επιστημονικού έργου.Αυτή είναι η εικόνα σε Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Ιατρεία στην Κρήτη.

Η πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία, στην οποία έχει βάλει τη «σφραγίδα»του το ΠΑΣΟΚ, από δικαίωμα, καταντάει γρίφος και αδιέξοδο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση