HomeΚΡΗΤΗΟ Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart στο «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» του Νότη Μαριά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart στο «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» του Νότη Μαριά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Θα μιλήσει για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart ως ομιλητή συνεχίζεται την Πέμπτη  2 Νοεμβρίου 2023 το φετινό «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» που διοργανώνει ο πρώην Ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νότης Μαριάς.

Το «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» λειτουργεί οριζόντια στο πλαίσιο των μαθημάτων «Θεσμοί της Ε.Ε.» και «Θεωρίες Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» που διδάσκει ο Καθηγητής Νότης Μαριάς στο χειμερινό εξάμηνο 2023-2024 του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Το φετινό «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» με θέμα «Από τη Θεωρία στην Πράξη» φιλοξενεί  κυρίως διαδικτυακά μέσω Zοom ομιλητές με εμπειρία στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι αναλύουν συναφή θέματα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τους φοιτητές οι οποίοι υποβάλουν ερωτήσεις και καταθέτουν τις απόψεις τους.

Ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart αποδέχθηκε την πρόσκληση του Καθηγητή Νότη Μαριά να συμμετάσχει στο φετινό «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» και να μιλήσει στους φοιτητές του μαθήματος «Θεωρίες Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» για «τα 20 χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Πολωνίας στην ΕΕ» καθώς επίσης και «για την διεκδίκηση εκ μέρους της Πολωνίας των Γερμανικών Αποζημιώσεων ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ» λόγω της ναζιστικής εισβολής και κατοχής της Πολωνίας το διάστημα 1939-1945.

Το φετινό «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» φιλοξένησε ήδη ως ομιλητές μέσω Zoom την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 τον ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κούλογλου και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 τον ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Κύρτσο.

Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς,

Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης,

Πληροφορίες: Τηλ. 6977594022, e-mail:[email protected]

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση