HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Ούγγρο Πρέσβη στην Ελλάδα Erik Haupt

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Ούγγρο Πρέσβη στην Ελλάδα Erik Haupt

Εντυπωσίασαν τα άπταιστα ελληνικά του Πρέσβη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Erik Haupt υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω, το μεσημέρι της Παρασκευής 15/3.

Παρουσία του Επίτιμου Προξένου της Ουγγαρίας στην Κρήτη Περίανδρου Επιτροπάκη, των κυριών Gabriella Kallay και Eric Haupt και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ρένας Παπαδάκη – Σκαλίδη, ο Δήμαρχος και ο Πρέσβης συζήτησαν για όλα όσα ενώνουν τους δυο λαούς, καθώς και για την έκθεση «Reflections – Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων, που πραγματοποιείται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ειδικότερα, ο Ούγγρος Πρέσβης Erik Haupt, σε άπταιστα Ελληνικά, επεσήμανε ότι ήθελαν πολύ να γίνει αυτή η έκθεση στο Ηράκλειο και σκοπός της Πρεσβείας είναι να σχεδιάσει κι άλλες εκδηλώσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Ούγγρους, ως χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του ελληνικού πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην σχέση που και ο ίδιος είχε αναπτύξει κατά το παρελθόν με την Ουγγαρία, επεσήμανε ότι ευελπιστεί αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο, γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνει ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας που θα δώσει συνέχεια σε αυτή τη συνεργασία.

«Η συμβολή των Ούγγρων καλλιτεχνών, ειδικά στον μοντερνισμό, είναι μεγάλη. Όπως και στα ιστορικά θέματα. Έχουμε πολλά να μοιραστούμε ως λαοί, που μπορούμε να παρουσιάσουμε και στην Ουγγαρία» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός προσέφερε στον Πρέσβης Erik Haupt το βιβλίο «Κρητικός Πόλεμος» της Χρυσούλας Τσομπανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και η εικαστική έκθεση «Reflections – Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Περισσότερα από 59 επιλεγμένα έργα ισάριθμων σύγχρονων Ούγγρων καλλιτεχνών, μέλη του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων, φιλοξενούνται στην έκθεση που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα και το Επίτιμο Προξενείο της Ουγγαρίας στην Κρήτη σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι ο έφορος της εικαστικής έκθεσης και Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων Ákos Révész δώρισε το έργο του Terra Aqua 0102, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου.

Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και το Σάββατο 09:00 – 14:00, (Κυριακές και αργίες κλειστά) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23/03/2024.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση