HomeHL-World«Βρέθηκε μόνο ένα κόκαλο από το κρανίο της»: Συγκλονίζουν ο της Σάνι Λουκ

«Βρέθηκε μόνο ένα κόκαλο από το κρανίο της»: Συγκλονίζουν ο της Σάνι Λουκ

Τι θα γίνει με την κηδεία της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τη σοκαριστική στιγμή που είδαν το βίντεο με την 23χρονη Ισραηλινογερμανίδα Σάνι Λουκ, ένα από τα θύματα της Χαμάς, να περιφέρεται από τους ενόπλους σε ένα φορτηγάκι, μίλησε ο αδερφός της.

Ο 20χρονος Άμιτ Λουκ, μιλώντας στο Sky News, είπε ότι είδε το βίντεο με την 23χρονη αδερφή του να κείτεται ακίνητη και ημίγυμνη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, με το ένα πόδι σε αφύσικη γωνία και γύρω της να βρίσκονται 4 ένοπλοι της Χαμάς, οι οποίοι φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ».

Η τελευταία φορά που μίλησε με τη Σάνι ήταν στο τηλέφωνο, καθώς προσπαθούσε απεγνωσμένα να ξεφύγει από το μακελειό στο φεστιβάλ μουσικής Nova κοντά στο κιμπούτς Re’im με το αυτοκίνητό της στις 7 Οκτωβρίου, καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πυροβολούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

«Είπε «φεύγουμε τώρα αμέσως, μην ανησυχείς»» δήλωσε ο Άμιτ στο Sky News. «Αλλά οι τρομοκράτες περίμεναν στον δρόμο». Η οικογένεια της Σάνι πιστεύει τώρα ότι, μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που η Σάνι και οι φίλοι της προσπάθησαν να διαφύγουν, έπεσαν πάνω σε ενόπλους της Χαμάς, που πυροβόλησαν το όχημα, σκοτώνοντας την 23χρονη «ακαριαία».

 «Της φέρθηκαν σαν να ήταν ένα τίποτα»

Η επόμενη φορά που θα έβλεπαν τη Σάνι θα ήταν στο σοκαριστικό βίντεο όπου το ημίγυμνο σώμα της ήταν απλωμένο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, περιτριγυρισμένο από ενόπλους και πλήθος που την χλεύαζαν και έφτυναν. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα ένα τέτοιο βίντεο, την αδερφή μου σε αυτή τη βάναυση θέση» είπε ο Αμίτ. «Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, όλη η οικογένεια κατέρρευσε».

«Ήταν τόσο δύσκολο να βλέπουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Παρόλο που ξέρουμε ότι η Χαμάς μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο απανθρωπιάς, απλά την έφτυναν και της φέρθηκαν σαν να μην ήταν τίποτα» είπε ο Αμίτ, προσθέτοντας ωστόσο, πως δεν ήθελε να νιώθει μίσος, «γιατί το μίσος οδηγεί μόνο σε έναν κύκλο μίσους».

Αφότου είδε το βίντεο, η οικογένεια της Σάνι Λουκ ήλπιζε μάταια πως ήταν ακόμα ζωντανή, αν και σε κρίσιμη κατάσταση, σε κάποιο νοσοκομείο στη Γάζα. Αλλά μετά από τρεις εβδομάδες αναμονής για νέα, οι συντετριμμένοι γονείς της έλαβαν την Δευτέρα το μήνυμα που φοβόντουσαν: Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν βρει θραύσματα από το κρανίο της, πράγμα που σημαίνει πως η 23χρονη Σάνι ήταν μεταξύ των 270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην φρικτή σφαγή.

Μητέρα Σάνι Λουκ: Βλέποντας το βίντεο, νόμιζα ότι ήμουν σε ταινία τρόμου

«Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό το κομμάτι που βρήκαν» δήλωσε στους Times η μητέρα της Σάνι, η 53χρονη Ρικάρντα. «Το βρήκαν στην ισραηλινή πλευρά, άρα σημαίνει ότι είναι από την πρώτη μέρα – γιατί εκείνη την πρώτη μέρα, μετά από λίγες ώρες, είδαμε ένα βίντεο με το πτώμα της στη Λωρίδα της Γάζας».

Η Ρικάρντα είπε ότι βλέποντας το βίντεο με το άψυχο σώμα της κόρης της στο φορτηγάκι, ήταν σαν να ζούσε μια «ταινία τρόμου». «Αν είδατε το βίντεο, μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσα» είπε. «Νιώθεις σαν να είσαι σε ταινία τρόμου, όταν βλέπεις την ίδια σου την κόρη να μεταφέρεται έτσι από αυτούς τους βάρβαρους ανθρώπους και όλοι να πανηγυρίζουν και να την φτύνουν. Είναι σαν να είσαι σε κακή ταινία και θέλεις να ξυπνήσεις».

Η Ρικάρντα και ο σύζυγός της είχαν πιστέψει ότι η Σάνι ήταν ακόμα ζωντανή, αφότου έλαβαν μηνύματα από μια πηγή που έλεγε ότι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για τραύματα στο κεφάλι. Επί εβδομάδες συνέχιζαν να ελπίζουν ότι ήταν ζωντανή, μέχρι που χτύπησαν την πόρτα τους στρατιώτες.

Ο Αμίτ είπε: «Όταν βλέπεις στρατιώτες στο σπίτι, ξέρεις ότι πρόκειται για άσχημα νέα». Ωστόσο, όπως είπε, αισθάνεται κάποια ανακούφιση που ξέρει ότι η Σάνι σκοτώθηκε ακαριαία και ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες οικογένειες στο Ισραήλ, ξέρει πού βρίσκεται και πως «δεν υποφέρει πια».

Γιατί δεν μπορούν να την θάψουν – Πώς θα την τιμήσουν

Οι γονείς και τα αδέρφια της Σάνι – ο 20χρονος Αμίτ, ο 14χρονος Ορ και η 25χρονηΆντι – κάθονται τώρα στη shiva, μια εβδομαδιαία περίοδο πένθους στον Ιουδαϊσμό. Αλλά ο Αμίτ λέει ότι δεν μπόρεσαν να θάψουν την αδερφή του. «Δεν υπάρχουν αρκετά θραύσματα» δήλωσε στο Sky News, προσθέτοντας πως θα βρουν άλλο τρόπο να την τιμήσουν.

Η οικογένειά της λέει ότι θα τη θυμούνται για την ευτυχία της, για το πόσο αγαπούσε τη μουσική, με τον Αμίτ να περιγράφει τη μεγάλη του αδερφή ως «άγγελο». Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο χαμογελώντας: « Αγαπούσε τη μουσική. Αγαπούσε τα τατουάζ. Ήταν ένα καλλιτεχνικό άτομο από τη φύση της… Στον τρόπο που μιλούσε και στον τρόπο που κινούνταν. Στον τρόπο που χόρευε. Δεν υπήρχε καμία σκοτεινή πλευρά, μόνο ένας αγνός άγγελος».

Η μητέρα της λέει: «Ήταν ένα πολύ αντισυμβατικό κορίτσι, ήξερε πραγματικά τι ήθελε, τι ήθελε να κάνει. Ήταν ανεξάρτητη, ζούσε στο Τελ Αβίβ κερδίζοντας τα δικά της χρήματα. Ήταν ευτυχισμένη, διασκέδαζε και ταξίδευε. Οπότε χρησιμοποιούσε πραγματικά τον χρόνο της για να κάνει όλα τα όμορφα πράγματα που ήθελε να κάνει – τουλάχιστον αυτό ξέρουμε».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση