HomeΚΟΣΜΟΣGuardian: Ντροπιαστικό κενό ασφαλείας για το Ισραήλ

Guardian: Ντροπιαστικό κενό ασφαλείας για το Ισραήλ

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα κορυφαίου αρχικατασκόπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Guardian σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του ανέφερε ότι διοικητής που ηγείται της Μονάδας 8200 του Ισραήλ, μιας από τις ισχυρότερες υπηρεσίες παρακολούθησης στον κόσμο, είναι ο Yossi Sariel.

Η ταυτότητά του, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, αποκαλύφθηκε μετά από ένα κενό ασφαλείας.

Ο Sariel είναι υπέρμαχος των συστημάτων που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και τα οποία ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει κατά τη διάρκεια του εξάμηνου πολέμου στη Γάζα, κατά το ρεπορτάζ.

Οι δυνατότητες πληροφοριών της Μονάδας 8200 βασίζονται σε έναν τεράστιο μηχανισμό επιτήρησης, που κατασκευάστηκε για να παρακολουθεί στενά τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο στρατός του Ισραήλ υιοθετεί το όραμα του Sariel για χρήση ΑΙ στο πεδίο της μάχης, γράφει ο Guardian

«Στον πόλεμο στη Γάζα, ο στρατός φαίνεται να έχει υιοθετήσει πλήρως το όραμα του Sariel για το μέλλον, στο οποίο η στρατιωτική τεχνολογία αντιπροσωπεύει ένα νέο όριο, όπου η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να εκπληρώσει όλο και πιο πολύπλοκα καθήκοντα στο πεδίο της μάχης», ανέφερε ο Guardian.

Η αναφερόμενη χρήση από τον ισραηλινό στρατό μιας μη δοκιμασμένης και μη δημοσιοποιημένης βάσης δεδομένων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό στόχων για την εκστρατεία βομβαρδισμών στη Γάζα έχει θορυβήσει τους εμπειρογνώμονες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τεχνολογία, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα μπορούσε να ισοδυναμεί με «εγκλήματα πολέμου».

Guardian: Μετά από δύο δεκαετίες στη σκιά, ο αρχικατάσκοπος του Ισραήλ άφησε εκτεθειμένη την ταυτότητά του

Η ταυτότητα του διοικητή της ισραηλινής Μονάδας 8200 είναι ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό, γράφει ο Guardian, και προσθέτει ότι «κατέχει έναν από τους πιο ευαίσθητους ρόλους στον στρατό, καθώς ηγείται μιας από τις ισχυρότερες υπηρεσίες παρακολούθησης στον κόσμο, συγκρίσιμη με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ».

«Ωστόσο, αφού πέρασε περισσότερες από δύο δεκαετίες λειτουργώντας στη σκιά, ο Guardian μπορεί να αποκαλύψει πώς ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής της κατασκοπείας -το όνομα του οποίου είναι Yossi Sariel- άφησε την ταυτότητά του εκτεθειμένη στο διαδίκτυο», κατά το ρεπορτάζ.

Πώς αποκαλύφθηκε ο επικεφαλής της Μονάδας 8200

Ο Guardian συνεχίζει: «Το ντροπιαστικό κενό ασφαλείας συνδέεται με ένα βιβλίο που δημοσίευσε στο Amazon, το οποίο άφησε ψηφιακά ίχνη σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό Google που δημιουργήθηκε στο όνομά του, μαζί με το μοναδικό του αναγνωριστικό και συνδέσμους προς τους χάρτες και τα προφίλ ημερολογίου του λογαριασμού».

Ο Guardian επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει, με πολλαπλές πηγές ότι ο Sariel είναι ο μυστικός συγγραφέας του βιβλίου «The Human Machine Team» -ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφει ένα ριζοσπαστικό όραμα για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταμορφώσει τη σχέση μεταξύ στρατιωτικού προσωπικού και μηχανών.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2021, χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο που αποτελείται από τα αρχικά του, τον «ταξίαρχο YS», και παρέχει ένα σχέδιο για τα προηγμένα συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση