HomeHL-SportsΤο Μουντιάλ του 2034 στη Σαουδική Αραβία

Το Μουντιάλ του 2034 στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει οριστικά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κάθε επισημότητα το Μουντιάλ του 2034 θα επιστρέψει στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, αφού η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει το τουρνουά, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Κάπως έτσι αυτή είναι η τρίτη φορά που θα γίνει η διοργάνωση σε χώρα της Ασίας μετά το Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά και το 2002 όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε γίνει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Υπενθυμίζεται πως το Μουντιάλ του 2026 θα γίνει στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό ενώ το 2030 θα γίνει κατά κύριο λόγο σε Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά τα πρώτα ματς θα γίνουν στην Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη (από ένα παιχνίδι η κάθε χώρα).

Η ανάληψη της διοργάνωσης του 2034 από τη Σαουδική Αραβία ήταν δεδομένη, καθώς ήταν η μόνη ποδοσφαιρική ομοσπονδία που υπέβαλε υποψηφιότητα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε προσκαλέσει για προτάσεις υποψηφιότητας την Ασία και την Ωκεανία, με την Σαουδική Αραβία να ανακοινώνει άμεσα, στις 4 Οκτωβρίου, πως θα υποβάλει πρόταση.

Η Αυστραλία από την πλευρά της ανακοίνωσε την Τρίτη  ότι δεν θα υποβάλει πρόταση για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ, αφήνοντας τους Σαουδάραβες να… παίζουν μόνοι τους και να αναλαμβάνουν εκτός απροόπτου το σπουδαίο τουρνουά.

«Όπως ορίζεται στον Κανονισμό Προτάσεων υποψηφιοτήτων που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της FIFA, η διοίκηση της FIFA θα διεξάγει διεξοδικές διαδικασίες για τις προτάσεις και αξιολογήσεις για τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 και 2034, με τους οικοδεσπότες να ορίζονται από το συνέδριο της FIFA που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2024», ανακοίνωσε η FIFA.
Διαφήμιση
Διαφήμιση