HomeUncategorized“Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό”: Έπεσαν ράφια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών – Δύο τραυματίες

“Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό”: Έπεσαν ράφια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών – Δύο τραυματίες

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας προχωράει σε παράσταση διαμαρτυρίας καθώς κινδύνευσαν εργαζόμενοι από πτώση ραφιών με δικογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας καθώς όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, μεταλλικά ράφια τύπου dexion γεμάτα με ογκώδεις δικογραφίες κατέρρευσαν εγκλωβίζοντας έναν εργαζόμενο και έναν υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, τα ράφια έπεσαν κατά τη διάρκεια της φόρτωσής τους με δικογραφίες, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο τραυματιών αν χτυπήσει στα πόδια και ο δεύτερος στην πλάτη.

“Το μέγεθος της επικινδυνότητας του συμβάντος αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια – παρέμβαση πολιτών και συναδέλφων που βρίσκονταν στον χώρο” τονίζει ο σύλλογος, ενώ αναφέρει πως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από καθαρή τύχη. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε έτερο περιστατικό με πτώση ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ο Σύλλογος ζητά άμεσο έλεγχο των κτηρίων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας, υπογραμμίζοντας πως “οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι κόστος”.

“Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουμε – επανειλημμένα – αναδείξει την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα πολλών κτηρίων, τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κ.ά. Κι όμως, καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει απαραίτητα μέτρα ασφαλείας”, αναφέρεται ακόμη, ενώ ο Σύλλογος προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην Ευελπίδων.

Τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας:

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας:

«Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό», αυτή η φράση ήταν στο στόμα των συναδέλφων στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, μετά την κατάρρευση – πτώση μεταλλικών ραφιών τύπου dexion που καταπλάκωσαν ένα συνάδελφο και έναν εργαζόμενο μεταφορικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης των ραφιών με δικογραφίες, αυτά κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος των δικογραφιών και των σίδερων, ο συνάδελφος (που τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια) και ο εργαζόμενος της μεταφορικής εταιρείας. Το μέγεθος της επικινδυνότητας του συμβάντος αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια – παρέμβαση πολιτών και συναδέλφων που βρίσκονταν στον χώρο. Κοινώς, από καθαρή τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα! Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δυο εργαζόμενους και τους ευχόμαστε «περαστικά».

Για πόσο ακόμα θα στηριζόμαστε στην τύχη; Λίγες μέρες πριν, στις 23.10.2023 – κατά τυχαίο τρόπο, λόγω πτώσης τμήματος της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας – αποκαλύφθηκε μια ρωγμή στο κτήριο 2. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μαζί με συναδέλφους του Τμήματος Προμηθειών και μηχανικός που βρισκόταν στο χώρο του Πρωτοδικείου για την εκτέλεση άλλου έργου. Ο μηχανικός βλέποντας τη ρωγμή ανέφερε: «Πρέπει να το δει στατικός».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για τον έλεγχο όλων των κτηρίων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας προκειμένου να εργαζόμαστε με ασφάλεια. Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι κόστος! Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουμε – επανειλημμένα – αναδείξει την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα πολλών κτηρίων, τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικό – τεχνική υποδομή κ. ά. Κι όμως, καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ο ΣΔΥΑ διεκδικεί και απαιτεί να γίνουν έγκαιρα και έγκυρα οι απαιτούμενοι έλεγχοι, αλλά και οι απαραίτητες επισκευές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η απαίτησή μας είναι να εργαζόμαστε σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, που θα έχουν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που θα μεριμνά για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να ληφθεί κάθε μέτρο προστασίας από ενδεχόμενο σεισμό ή πυρκαγιά, να καταρτιστεί σχέδιο διαφυγής και διάσωσης από το χώρο εργασίας (το οποίο να δοκιμάζεται τακτικά με ασκήσεις), να δημιουργηθούν πλήρως στελεχωμένα ιατρεία στις δικαστικές υπηρεσίες.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την 1.11.2023 και ώρα 12.30 στην Ευελπίδων (μπροστά στο Κτήριο 12) για να απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ λήψη των απαιτούμενων μέτρων!

news247.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση