HomeΚΟΣΜΟΣΚίνα: Έκδοση μιας σειράς δεκατεσσάρων αναμνηστικών νομισμάτων με πάντα

Κίνα: Έκδοση μιας σειράς δεκατεσσάρων αναμνηστικών νομισμάτων με πάντα

Η μπροστινή πλευρά των νομισμάτων απεικονίζει το Ναό του Ουρανού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας εκδίδει σήμερα ένα σετ 14 αναμνηστικών νομισμάτων με πάντα, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ηλεκτρονική σελίδα της Λαϊκής Κινεζικής Τράπεζας.

Η μπροστινή πλευρά των νομισμάτων απεικονίζει το Ναό του Ουρανού, που είναι αυτοκρατορικό συγκρότημα θρησκευτικών κτιρίων, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του κεντρικού Πεκίνου, το όνομα της Κίνας, αλλά και τη χρονιά της έκδοσης.

foreign169819579965775fc1ymb74

Μία μητέρα και ο γιος της, ένα ζευγάρι από γιγαντιαία πάντα απεικονίζονται στην άλλη πλευρά του νομίσματος, μαζί με την ονομαστική αξία του νομίσματος, το βάρος, αλλά και το ποσοστό χρυσού ή ασημιού με το οποίο έγινε η παραγωγή του.

foreign1698196291518xf1nfu7hx7

Η διάθεση των νομισμάτων θα γίνει μέσω έννομης προσφοράς στην Κίνα, όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Ο Σι για πρώτη φορά στην Κεντρική Τράπεζα

Σημειώνεται πως ο Σι Τζινπίνγκ πραγματοποίησε την πρώτη του δημοσιοποιημένη επίσκεψη στην κεντρική τράπεζα της Κίνας, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα προέδρου της χώρας, πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, γεγονός που υπογραμμίζει την αυξημένη εστίαση της κυβέρνησης στη στήριξη της οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο Σι, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χε Λιφένγκ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBΟC) και την Κρατική Διοίκηση Συναλλάγματος στο Πεκίνο το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ενώ σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ο αντιπρόεδρος επισκέφθηκε επίσης το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας.

Αν και οι λεπτομέρειες των επισκέψεων δεν έγιναν γνωστές, οι κινήσεις του Σι παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές σε μια προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν τι κρύβεται πίσω από τις ενέργειες του κινέζου προέδρου.

Ο πιο ισχυρός Κινέζος ηγέτης από τον Μάο Τσε Τουνγκ δεν είχε επισκεφθεί έως σήμερα την PBOC, με βάση τουλάχιστον την επίσημη κινεζική ενημέρωση, και η επίσκεψή του ερμηνεύεται ότι σχετίζεται με την πρόσφατη ρητορική του Κομμουνιστικού Κόμματος για την «συγκεντρωμένη και ενοποιημένη» ηγεσία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι προηγούμενες τέτοιες επιθεωρήσεις πραγματοποιούνταν συχνά από τους πρωθυπουργούς της χώρας ή τους αναπληρωτές τους.
ot.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση