HomeHL-WorldΚίνα: «Πνίγονται» από τις ισχυρές βροχοπτώσεις οι νότιες περιφέρειες

Κίνα: «Πνίγονται» από τις ισχυρές βροχοπτώσεις οι νότιες περιφέρειες

Έντεκα αγνοούμενοι, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντεκα άνθρωποι αγνοούνται μετά από καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νότια Κίνα, ανέφεραν τη Δευτέρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ισχυρές βροχοπτώσεις «έπνιξαν» τις τελευταίες ημέρες στην αχανή νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, φουσκώνοντας τα ποτάμια και αυξάνοντας τους φόβους για σοβαρές πλημμύρες που, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν φαινόμενα που «βλέπουμε μόνο μία φορά ανά αιώνα».

«Συνολικά 11 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές της Γκουανγκντόνγκ τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την τοπική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. Περισσότεροι από 53.000 άνθρωποι έχουν μετεγκατασταθεί σε ολόκληρη την επαρχία, πρόσθεσε.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, με τις μετεωρολογικές αρχές να προβλέπουν «καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στην Γκουανγκντόνγκ», μια παραθαλάσσια έκταση που συνορεύει με μεγάλες πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ και η Σενζέν.

Οι γειτονικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Φουτζιάν, της Γκουιζού και της Γκουανγκσί, θα επηρεαστούν επίσης από «βραχυπρόθεσμες έντονες βροχοπτώσεις», δήλωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ ζουν περίπου 127 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στην πόλη Τζιανγκουάν, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετοί παγιδεύτηκαν σε κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση την Κυριακή, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το CCTV μετέδωσε την Κυριακή ότι πλημμύρες ύψους 5,8 μέτρων πάνω από το όριο προειδοποίησης θα χτυπήσουν σε παραπόταμους του ποταμού Περλ το πρωί της Δευτέρας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση