HomeΚΟΣΜΟΣΠόλεμος στο Ισραήλ: Στη Ραμάλα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη Ραμάλα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών

Συζήτηση για τον ανθρωπιστικό διάδρομο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό το φως των ανησυχητικών εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος μετέβη σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, από το Αμμάν στη Ραμάλα για επαφές με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο κ. Κόμπος συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών κ. Riad Malki και άλλους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, με τους οποίους συζήτησε την ανάγκη αποφυγής περιφερειακής επιδείνωσης της κρίσης, καθώς και τις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, τέθηκε στη συζήτηση η πρωτοβουλία για δημιουργία ασφαλούς και βιώσιμου θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Κύπρο στη Γάζα.

Ανακοινώθηκε, επίσης, σημαντική οικονομική συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Παλαιστίνιους και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε εκ νέου τη σταθερή θέση αρχών της Κύπρου για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή για λύση δύο κρατών, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση