HomeHL-9350 φωτιές μέσα σε λίγους μήνες στην Κρήτη – Η συνδρομή πυροσβεστών σε Έβρο

350 φωτιές μέσα σε λίγους μήνες στην Κρήτη – Η συνδρομή πυροσβεστών σε Έβρο

Δύσκολο καλοκαίρι, δύσκολες συνθήκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα δύσκολο καλοκαίρι πέρασαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που ευνοούσαν τις φωτιές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Κρήτη εκδηλώθηκαν 350 πυρκαγιές.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν και τις έσβησαν γρήγορα χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές.

Συνδρομή πυροσβεστών Κρήτης στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι πυροσβέστες από την Κρήτη κλήθηκαν να συνδράμουν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις πυροσβεστών του νησιού επιχείρησαν σε Βοιωτία, Λουτράκι, Άνδρο και Έβρο που υπήρχαν μεγάλες και πολυήμερες φωτιές ενώ υπήρξε συνδρομή και στις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Παράταση αντιπυρικής περιόδου

Αύριο σε όλη την Ελλάδα λήγει η αντιπυρική περίοδο ωστόσο όπως αποφασίστηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών υπάρχει παράταση στην Κρήτη έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Λόγω τις παρατημένης ανομβρίας και ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή της Κρήτης καθώς και τις αυξήσεις του αριθμού πυρκαγιών το τελευταίο δεκαήμερο (από 20/10 μέχρι και σήμερα είχαμε 23 πυρκαγιες) σας ενημερώνουμε την παράταση του χρονικού ορίου απαγόρευσης της οποιασδήποτε χρήσης πυρός στην ύπαιθρο μέχρι τις 15 Νοέμβριου 2023 για τις Περιφέρειες Βόρειου Αιγαίου, Νότιου Αιγαίου και Κρήτης μετά από απόφαση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βόρειου, Νότιου Αιγαίου και Κρήτης (συμφώνα και με τις διατάξεις της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2021). Οι παραβάτες θα υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα  καθώς και σε ποινικές κυρώσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση