HomeHL-WorldΟ ισραηλινός στρατός προωθείται σταδιακά στο εσωτερικό της Γάζας 

Ο ισραηλινός στρατός προωθείται σταδιακά στο εσωτερικό της Γάζας 

Ανάρτησαν σημαία σε κτίριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ισραηλινή πλευρά διαμηνύει πως «έχουμε μπει στη δεύτερη φάση του πολέμου» και η απεσταλμένη της ΕΡΤ από την πόλη Σντερότ πολύ κοντά στη Γάζα, μεταδίδει πως ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν περισσότερες επίγειες δυνάμεις μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτός είναι και ο λόγος που ειδοποιούν εκ νέου, καθώς έχει αποκατασταθεί το ίντερνετ και οι επικοινωνίες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, τους κατοίκους με επείγουσα ανακοίνωση που εξέδωσαν «να κατευθυνθούν στο νότο, καθώς η περιοχή που βρίσκονται είναι πεδίο μαχών».

Μάλιστα έδωσαν και ένα βίντεο στη δημοσιότητα που ισραηλινοί στρατιώτες υψώνουν την ισραηλινή σημαία σε κάποιο κτίριο της Γάζας.

Όπως αναφέρει η απεσταλμένη της ΕΡΤ, σε επικοινωνία που είχε με κάτοικο της Γάζας, που παραμένει στο σπίτι του και δεν φεύγει για τον νότο παρά την εντολή για να κατευθυνθεί προς εκεί της είπε « να φύγουμε, να πάμε πού, να πάμε στο Νότο και να κοιμόμαστε στο δρόμο και να μην έχουμε ούτε φαγητό να φάμε;» μάλιστα σε βίντεο που τράβηξε από το παράθυρο του σπιτιού του φαίνονται καθαρά και πολύ κοντά οι βομβαρδισμοί.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν καταφύγια της απάντησε «εμείς δεν έχουμε καταφύγια μένουμε στα σπίτια μας. Άλλοι έχουν στα νοσοκομεία, σε τζαμιά, σε σχολεία, πολλοί άμαχοι μαζί»

Αυτοί που έχουν φύγει από τα σπίτια στον Βορρά και την Τζαμπάλια, εάν δεν έχουν κάποιο συγγενή, δεν έχουν πού να μείνουν και πάνε σε αυτούς τους κοινόχρηστους χώρους για να μείνουν. Είναι εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη.

Ο ισραηλινός στρατός προωθείται σταδιακά στο εσωτερικό της Γάζας και μάλιστα έδωσαν και ένα βίντεο στη δημοσιότητα που ισραηλινοί στρατιώτες υψώνουν την ισραηλινή σημαία σε κάποιο κτίριο της Γάζας. Το πυροβολικό του Ισραήλ έχει αναπτυχθεί σε πολλά σημεία σε όλο το μήκος στα σύνορα με τη Γάζας και οι βολές στο εσωτερικό είναι συνεχείς. Το αυτό συμβαίνει και με τα βομβαρδιστικά που επιχειρούν συνεχώς.

Artillery shells are fired from an undisclosed position toward the Gaza Strip by the Israeli army on October 29, 2023. Israel pounded Hamas-ruled Gaza with more air and ground attacks on October 29 in an escalating military campaign as the UN warned civil order was "starting to break down" in the besieged Palestinian territory. (Photo by Gil COHEN-MAGEN / AFP)
Artillery shells are fired from an undisclosed position toward the Gaza Strip by the Israeli army on October 29, 2023. Israel pounded Hamas-ruled Gaza with more air and ground attacks on October 29 in an escalating military campaign as the UN warned civil order was «starting to break down» in the besieged Palestinian territory. (Photo by Gil COHEN-MAGEN / AFP)

Ο Νετανιάχου ζητεί συγγνώμη από τους υπεύθυνους ασφαλείας – Είχαν προηγηθεί κατηγορίες, ότι απέτυχαν να αποτρέψουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Σε χθεσινή του ανάρτηση στο facebook ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ουσιαστικά κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες για την αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν την επίθεση που έγινε στα εδάφη του Ισραήλ. Επειδή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αυτή η ανάρτηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την κατέβασε.

Πριν ο ίδιος ζητήσει συγνώμη και να πει ότι «ήταν λάθος μου», βγήκε εκπρόσωπός του και είπε ότι ο πρωθυπουργός και όλοι είναι επικεντρωμένοι τώρα στις μάχες και στην επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη και στους ομήρους. Μετά βγήκε ο ίδιος ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Χ στο πρώην twitter) και είπε ότι ζητάω συγνώμη γι αυτήν την δήλωση. Δεν έπρεπε να την κάνω.

Οι συγγενείς των Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς, ζήτησαν μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ανταλλαγούν οι άνθρωποί τους με κρατουμένους Παλαιστινίους στις ισραηλινές φυλακές.

ertnews.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση