HomeCity GuideΕκδηλώσεις για τον μητρικό θηλασμό

Εκδηλώσεις για τον μητρικό θηλασμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2023

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού -World Breastfeeding Week (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA), έχει καθιερωθεί να εορτάζεται από το 1996 στην Ελλάδα, κάθε χρόνο 1-7 Νοεμβρίου.

Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι:

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς».

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου Λασιθίου διοργανώνουν:

         Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00-20:30, στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. εσπερίδα με διακεκριμένους ομιλητές, ανοιχτή για το κοινό, με θέμα: «Ενθαρρύνοντας τον Μητρικό Θηλασμό ΜΑΙΑγάπη»

         Τετάρτη 1 – Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, σε ειδικά διαμορφωμένο οικίσκο στη Λίμνη Αγίου Νικολάου, 10.00 π.μ.-13.00 μαίες θα ενημερώνουν τους διερχόμενους πολίτες για τον μητρικό θηλασμό, θα απαντούν σε ερωτήσεις και θα μοιράζουν έντυπο υλικό.

Οι δράσεις πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την συνεργασία του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Δικτύου Μαιών-ών Κρήτης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης  και του Συλλόγου Μαιών-τών Κρήτης.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή του μητρικού θηλασμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο Π.Ο.Υ. για σίτιση του 50% των βρεφών αποκλειστικά με θηλασμό έως το 2025.

Σκοπός των δράσεων είναι να συμβάλλουν μεταξύ άλλων, στην εδραίωση του μητρικού θηλασμού ως μέρος της καλής διατροφής, στην κατανόηση της φυσικής αυτής διαδικασίας και των δυσκολιών που μπορεί να εμπεριέχει, στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη ενίσχυσης της «Θερμής Αλυσίδας» υποστήριξης του θηλασμού, όπως και της υποστήριξης και συνδυασμού του με την εργασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση