HomeΕΛΛΑΔΑΠολεμική Αεροπορία: Ποιος είναι ο νέος ΖΕΥΣ που θα «σκίσει» τον ουρανό την 28η Οκτωβρίου

Πολεμική Αεροπορία: Ποιος είναι ο νέος ΖΕΥΣ που θα «σκίσει» τον ουρανό την 28η Οκτωβρίου

Ο σμηναγός Χρήστος – Πάρις Χαρίτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Κάθε χρόνο στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για την επέτειο του «ΟΧΙ» τα βλέμματα όλων τραβά το μαχητικό αεροσκάφος F16 της ομάδας «ZEYΣ»,  που με τους ελιγμούς του κόβει την ανάσα, αλλά και με τη χαμηλή διέλευση ενώπιον των θεατών, που είναι αφιερωμένη σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας, όπως και στις οικογένειες των αεροπόρων που «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος.

Όμως, ποιος θα είναι φέτος ο ιπτάμενος που θα θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης;

Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής παραδίδει σκυτάλη στον Σμηναγό (Ι) Χρήστο – Πάρη Χαρίτο, ο οποίος είναι ο νέος ιπτάμενος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας που θα «πετάξει» στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και θα εντυπωσίασει με τους ελιγμούς του στη στρατιωτική παρέλαση.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αερόπορίας, ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Ο Σμηναγός Χρήστος – Πάρις Χαρίτος έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση