HomeHL-9Σύλληψη στο Ηράκλειο: Παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, πυροτεχνημάτων και αρχαιοτήτων

Σύλληψη στο Ηράκλειο: Παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, πυροτεχνημάτων και αρχαιοτήτων

Αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Γόρτυνας οδήγησε στην κατάσχεση πολλών παράνομων αντικειμένων και αρχαιοτήτων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από τις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθη σήμερα 26/10 σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ημεδαπός άνδρας κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, καθώς και για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων.

Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση πολλών παράνομων αντικειμένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του κατηγορούμενου αποκάλυψε την ύπαρξη 39 κροτίδων, 2 μαχαιριών και θήκης κυνηγετικού όπλου.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια έρευνας στην κατοικία του, αποκαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 20 αρχαία νομίσματα, ανοίγοντας έτσι ένα επιπλέον μέτωπο παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας του πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Η προανάκριση για την υπόθεση αυτή διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν το πλήρες φάσμα των παραβάσεων και την πιθανή συνδιαλλαγή του άνδρα με άλλα παράνομα δίκτυα.

Η σύλληψη αυτή αναδεικνύει τη σημασία της αυστηρής επιβολής της νομοθεσίας περί προστασίας του πολιτισμικού περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την ανάγκη για ενίσχυση των προληπτικών μέτρων κατά της παράνομης κυκλοφορίας όπλων και πυροτεχνημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αρχές δεσμεύονται να εξασφαλίσουν την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία του κοινού, ενισχύοντας παράλληλα τις προληπτικές προσπάθειες για τη διατήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση