HomeΚΡΗΤΗΑναβαθμίζεται με 13 νέα οχήματα ο στόλος του Δήμου Χανίων

Αναβαθμίζεται με 13 νέα οχήματα ο στόλος του Δήμου Χανίων

Νέα οχήματα στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά το 2004, 4 ολοκαίνουργια ηλεκτρικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με συνολικά 13 νέα οχήματα εξοπλίζεται ο στόλος αυτοκινήτων του Δήμου Χανίων, αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Με τη σημερινή παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου στην περιοχή Σόδυ, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, των Αντιδημάρχων, Ε. Ζερβουδάκη, Τ. Αλόγλου, Α. Βαρδάκη και Μ. Τσουπάκη, καθώς και στελεχών των δημοτικών υπηρεσιών, ο Δήμος Χανίων παραλαμβάνει τα νέα οχήματα για την καθημερινή λειτουργία εξυπηρέτησης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 8 νέα οχήματα που αντικαθιστούν τα αυτοκίνητα του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» τα οποία λειτουργούσαν επί 20 και πλέον χρόνια στην υπηρεσία του Δήμου Χανίων, 1 νέο όχημα για το Τμήμα Πρασίνου, καθώς και 4 ολοκαίνουργια και υπερσύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, που θα χρησιμοποιηθούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση της πάγιας ανάγκης για ανανέωση του στόλου των οχημάτων, αλλά και στα πρώτα δυναμικά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση που κάνει ο Δήμος Χανίων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε πως «πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο για να βελτιώσουμε τον στόλο των αυτοκινήτων παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, ένα καλύτερο και πιο ασφαλές πλαίσιο για την οδήγηση από τους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, αλλά κυρίως και ένα τρόπο για να εξοικονομήσουμε πόρους, μέσα από την μειωμένη κατανάλωση, μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες που αυτά διαθέτουν. Χαιρόμαστε που ένα πάγιο αίτημα, ιδιαίτερα του «Βοήθεια στο Σπίτι», ικανοποιείται με αυτόν τον τρόπο κι έτσι, θα μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα αυτή την υπηρεσία».

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου σημείωσε πώς «το επόμενο χρονικό διάστημα προχωράμε στην ανανέωση του παλαιού και γερασμένου στόλου του Δήμου μας, με νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα, τα οποία κυρίως θα εξοικονομούν πόρους αλλά και θα μειώνουν τους ρύπους που καταναλώνουν τα αυτοκίνητα του Δήμου μας». Συγκεκριμένα για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ο κ. Αλόγλου τόνισε πώς έρχονται μέσα από το έργο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Χανίων» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 4.105.000,00 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται τα πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία, ένα ηλεκτρικό καθαριστικό όχημα για δρόμους και πεζοδρόμια και οι ταχυ-φορτιστές για ταυτόχρονη φόρτιση σε συνολικά 10 οχήματα, που έχουν ήδη εγκατασταθεί.

Κλείνοντας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την ικανοποίηση του αιτήματος ανανέωσης των οχημάτων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «από το 2004, που την πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων, χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια και όλοι γνωρίζουμε ότι συνεχώς έβγαζαν βλάβες, έρχονται τώρα τα 8 νέα για να τα οδηγούν οι εργαζόμενες του Προγράμματος με μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη παροχή των υπηρεσιών στους οφελούμενους».

Τα οχήματα του Προγράμματος συμπεριλαμβάνονται πλέον στον ενεργό στόλο του Δήμου Χανίων, ενώ η σύμβαση για την απόκτησή τους περιλαμβάνει και όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης για την κυκλοφορία τους, όπως ανέφεραν σε συζήτηση με τις εργαζόμενες του Προγράμματος ο Δήμαρχος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος με την Προϊσταμένη του Τμήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση