HomeHL-9ΓΕΛ Γαζίου: Προσευχήθηκαν όλοι οι μαθητές για τον Γιώργο παρουσία της μητέρας του

ΓΕΛ Γαζίου: Προσευχήθηκαν όλοι οι μαθητές για τον Γιώργο παρουσία της μητέρας του

Ο 17χρονος συνεχίζει να δίνει τη μάχη του στη ΜΕΘ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρωινή προσευχή στα ελληνικά σχολεία είναι μια στιγμή ηρεμίας, ενότητας και πνευματικής συγκέντρωσης. Ωστόσο, στο Γενικό Λύκειο Γάζιου, μια συγκλονιστική εμπειρία έδωσε νέο νόημα σε αυτή την καθημερινή πρακτική.

Η μητέρα του 17χρονου Γιώργου, που δίνει τη δική του μάχη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή λεωφόρο, ανέλαβε τον ρόλο της σε αυτή την πρωινή σύναξη.

Με συγκινητική αξία, η μητέρα του Γιώργου, Αφροδίτη, παρίστατο στο σχολείο χθες Τρίτη 24/10,  για να ευχαριστήσει προσωπικά όλους τους μαθητές για την συμπαράστασή τους προς τον γιο της.

Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό αίτημα, καθώς ζήτησε από τους μαθητές να κρατήσουν στιγμή σιωπής, ώστε οι κοινές τους προσευχές να φθάσουν στον Γιώργο.

Τότε, για τρία λεπτά, η σιωπή κυριαρχούσε στο σχολείο – ούτε το πέταγμα των πουλιών δεν ακούστηκε, όπως ανέφερε στο Cretapost ο διευθυντής Λ. Τσιαγαρίδας. «Ήταν μια εκκωφαντική σιωπή» είπε χαρακτηριστικά.

gelgaziou2

Η συγκλονιστική αυτή εμπειρία στο Γενικό Λύκειο Γάζιου αποτελεί μια υπενθύμιση της αξίας της ανθρώπινης συμπόνιας και αλληλεγγύης, καθώς οι κοινότητες συμπορεύονται και στέκονται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο Γιώργος και η οικογένειά του δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την μάχη, καθώς αναδεικνύουν τη δύναμη της ανθρώπινης πνευματικότητας και αντοχής.

Α.Μ.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση