HomeHL-9Οι Χανιώτες αντιτάσσονται στην Ισραηλινή Καταπίεση: Συμβολική Κίνηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Οι Χανιώτες αντιτάσσονται στην Ισραηλινή Καταπίεση: Συμβολική Κίνηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Οι φωνές της πόλης αντιδρούν στην παγκόσμια κρίση, καλώντας για ειρήνη και αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και τα Τομεακά Συμβούλια Χανίων και Σπουδάζουσας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μια σημαντική πρωτοβουλία το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου, αναρτώντας ένα γιγαντιαίο πανό στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Με την αίσθηση της αλληλεγγύης, το μήνυμα του πανό ήταν σαφές: «Λευτερία στην Παλαιστίνη! Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Να κλείσει η βάση της Σούδας!»

Με αυτήν την συμβολική κίνηση, οι πολιτικοί φορείς της περιοχής έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζει τη βάναυση καταπίεση από το Ισραήλ. Με τις αυθαίρετες δολοφονίες αμάχων, την κατάλυση παλαιστινιακών εδαφών, τους αποκλεισμούς και τους εποικισμούς, ο παλαιστινιακός λαός βιώνει μια συνεχή περίοδο κρίσης.

Αποδοκιμάζοντας την πολιτική του Ισραήλ, οι ομιλητές επισήμαναν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνεισφέρει στη συμμετοχή της χώρας σε στρατηγικές συμμαχίες με το Ισραήλ, ενώ έχει αναθέσει ακόμη και στρατιωτικές αποστολές σε περιοχές εντάσεων. Το ζήτημα της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, που είχε ήδη εγκριθεί από την ελληνική βουλή από το 2015, παραμένει άλυτο.

Οι ομιλητές έκαναν έκκληση στον τοπικό πληθυσμό να ενισχύσει τον αγώνα του για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, απαιτώντας την άμεση λήξη της βίας κατά του παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση της ελληνικής φρεγάτας από την περιοχή, και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, καθώς και κάθε συνεργασίας με το Ισραήλ. Ο αγώνας για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη συνεχίζεται, με την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα θα αναλάβει δράση για την επίτευξη μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης για τον παλαιστινιακό λαό.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση