HomeCity GuideΤο Νέο Κρητικό Κουαρτέτο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μουσική δωματίου με έργα Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, Μίκη Θεοδωράκη και Αριστείδη Αντωνακάκη, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο γεννήθηκε το 2018 μέσα από τα σπλάχνα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του βιολιστή Γιώργου Δεμερτζή. Το όνομά του αποτελεί αναφορά στο Κρητικό Κουαρτέτο του Αριστείδη Αντωνακάκη, το οποίο δραστηριοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τις αρχές προς τα μέσα του 20ου αιώνα.

Έχει ερμηνεύσει έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα κρητικών συνθετών, και έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, καθώς και της Κύπρου. Πρόσφατα εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα MERITA του Le Dimore del Quartetto, η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και υποστήριξη νέων κουαρτέτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένας κύκλος συναυλιών όπου θα πραγματοποιηθεί η σειρά των επονομαζόμενων κουαρτέτων Ραζουμόφσκι του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, με αριθμό έργου 59, ενώ παράλληλα θα παρουσιάζονται έργα Ελλήνων συνθετών και όχι μόνο. Θα παιχτούν μεταξύ άλλων κουαρτέτα του Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Φίλιππου Τσαλαχούρη, καθώς και του νεαρού συνθέτη Αντώνιου Τζιβένη.

Στην πρώτη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα των Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, Μίκη Θεοδωράκη και Αριστείδη Αντωνακάκη.

Συντελεστές:

Βιολί: Γιάννης Μαγειρόπουλος

Βιολί: Γεώργιος Χλιαβώρας

Βιόλα: Στέφανος Συμεωνίδης

Βιολοντσέλο: Κώστας Σπυριδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση