HomeHL-9ΗΠΑ: Αίτημα στο Πεντάγωνο για χρήση αεροπορικής βάσης εκτός της Σούδας

ΗΠΑ: Αίτημα στο Πεντάγωνο για χρήση αεροπορικής βάσης εκτός της Σούδας

Η αεροπορική της βάση της Σούδας φιλοξενέι ήδη πολλά αεροσκάφη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως είχαμε αναφέρει σε προγενέστερο ρεπορτάζ στο CNN Greece, η Σούδα παίζει ρόλο-κλειδί στον σχεδιασμό των Αμερικανών για το θέατρο επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς στη ναυτική βάση μπορούν να ελλιμενιστούν αεροπλανοφόρα και στην αεροπορική βάση μπορούν να μετασταθμεύσουν συμμαχικά αεροσκάφη κάθε τύπου.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο CNN Greece ότι αυτή τη στιγμή η αεροπορική της βάση της Σούδας φιλοξενέι ήδη πολλά αεροσκάφη, με τον αριθμό τους να φτάνει τα 24, μεταξύ αυτών ΚC-135, C-130, ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion, ΑC-130 και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, απέστειλαν αίτημα στο ελληνικό Πεντάγωνο, με το οποίο ζητούν την ενδεχόμενη χρήση ακόμα μίας ελληνικής αεροπορικής βάσης, εκτός της Σούδας.

Ζητήθηκε από τους Αμερικανούς να γίνει μια διερευνητική στις ελληνικές αεροπορικές βάσεις, για το ποια από αυτές θα μπορούσε να παρέχει διευκολύνσεις στην αεροπορία των ΗΠΑ σχετικά με τον ανεφοδιασμό καυσίμων και τη στάθμευση αριθμού αεροσκαφών, για να φιλοξενηθούν, αν χρειαστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, αμερικανικά βαριά αεροσκάφη.

Το αίτημα εξετάζεται και αναμένεται άμεσα να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση ή μη του αιτήματος.

cnn.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση