HomeHL-9Κατέπλευσε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower

Κατέπλευσε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower

Το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 2 Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη βάση της Σούδας βρίσκεται από σήμερα το πρωί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

Το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει δεμένο στη Σούδα μέχρι τις 2 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 2 Μαΐου θα φτάσει στα Χανιά το «Charles de Gaulle», το οποίο θα παραμείνει ως τις 7 Μαΐου.

Το USS Dwight Eisenhower

Το USS Dwight Eisenhower είναι ένα από τα δέκα αεροπλανοφόρα τύπου Νίμιτς του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το πρώτο πολεμικό πλοίο που έλαβε το όνομα του 34ου Προέδρου των ΗΠΑ Ντουάιτ Άιζενχάουερ. Ναυπηγήθηκε στο Νιούπορτ της Βιρτζίνια, και έχει εκσυγχρονισθεί δύο φορές για να ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές ανάγκες της εποχής.

 

Το USS Dwight D. Eisenhower ξανά σε υπηρεσία - Πτήση

Το εκτόπισμα του Eisenhower ξεπερνά του 100.000 τόνους, έχει μήκος 333 μέτρα, ύψος 74 μέτρα και πλάτος 73 μέτρα, και διαθέτει 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες ισχύος 194 μεγαβάτ. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 30 κόμβοι, και είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρα ραντάρ, σύστημα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ισχυρότατα αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου και είναι εξοπλισμένο για αντί – αεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα. Μεταφέρει κυρίως αεροσκάφη FA – 18 Super Hornet και ιπτάμενα ραντάρ E2 – C HawkEye, αλλά και ελικόπτερα MH – 60 NightHawk.

ΆΙζενχάουερ: Οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - ΤΑ ΝΕΑ

Τα δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη που μεταφέρει, έχουν τη δυνατότητα, πέραν των επιχειρησιακών τους αποστολών, να δημιουργούν ανά πάσα στιγμή, μια αδιαπέραστη αντιεροπορική ομπρέλα έναντι οιασδήποτε απειλής για το αεροπλανοφόρο.

Δείτε τη στιγμή που φτάνει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη βάση της Σούδας όπως την κατέγραψε ο Σταύρος Βιρβιδάκης.

Την ημέρα του απόπλου του Eisenhower, θα φτάσει στη βάση της Σούδας δεύτερο αεροπλάνοφόρο, το γαλλικό Charles de Gaulle το οποίο θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 7 Μαΐου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση