HomeΚΡΗΤΗΚάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Στην εκδήλωση – συζήτηση που θα πραγματοποιήσει με θέμα την αναγκαιότητα του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου καλεί όλους τους συναδέλφους/ισσες το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στο ΤΕΕ-ΤΑΚ (Γρεβενών και Πρεβελάκη), καθώς και κάθε εργαζόμενο/η στην εκδήλωση – συζήτηση που θα πραγματοποιήσει με θέμα την αναγκαιότητα του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων ως απάντηση στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν κεφάλαιο, κυβερνήσεις και ΕΕ.

Σε ένα περιβάλλον διαρκούς επίθεσης προς τους εργαζομένους (βλ. εργασιακό νομοσχέδιο Γεωργιάδη), εντεινόμενης εργασιακής εκμετάλλευσης, χαμηλών μισθών και εργοδοτικής αυθαιρεσίας απαντάμε με διαρκή και ανυποχώρητο συλλογικό αγώνα και ταξική αλληλεγγύη.

Η επίθεση απέναντι σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζί απαντάμε. Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, αντιμαχόμαστε οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή στους όρους εργασίας.

Το Σωματείο πραγματοποίησε πολλές δεκάδες κινητοποιήσεων, ακόμη και στις περιόδους σκληρών απαγορεύσεων, όπου υπήρχε η ανάγκη υπεράσπισης των συναδέλφων και κατάφερε νίκες, όπως στις υποθέσεις των συναδέλφων στην ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ ΙΚΕ.

Απάντηση μας η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που θα αποτελέσει ασπίδα και θωράκιση μας! Η ΣΣΕ που είχε υπογράψει το ΣΜΤ ήταν η πρώτη πανελλαδικά που κάλυψε και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Η ΣΣΕ κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, κατοχυρώνει τους όρους με βάση τους οποίους παρέχουμε την εργασία μας (μισθός, ωράριο, ασφάλιση, κανονικές προσλήψεις, επιδόματα, θεσμικοί όροι).

Σε μια εποχή που ο κοινωνικά αναγκαίος χρόνος εργασίας (το πραγματικό μέτρο του πλούτου) για την παραγωγή ενός προϊόντος μειώνεται και οι τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες είναι τεράστιες, οι διεκδικήσεις μας είναι όχι μόνο αναγκαίες αλλά και εφικτές! Από την συλλογική άμυνα περνάμε στη συλλογική διεκδίκηση για ΣΣΕ που:

  • Θα ορίζει δραστικές αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
  • Θα κατοχυρώνει δραστική μείωση του χρόνου εργασίας. 5νθήμερο-6ωρο-30ωρο. Κατάργηση 6ήμερης εργασίας.
  • Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας.
  • Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κλπ).
  • Δικαίωμα στη μητρότητα και στην εγκυμοσύνη
  • Τους όρους και το ύψος του μισθού στην εκτός έδρας εργασία και στην υπερωριακή απασχόληση
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε περιπτώσεις έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.
  • Πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Τα δικαιώματα της εργαζόμενης ή του εργαζομένου, σε περίπτωση άσκησης οποιασδήποτε μορφής έμφυλης βίας από τον εργοδότη.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση