HomeHL-WorldΕίναι αυτό το τέρας του Λοχ Νες; «Τα πιο ξεκάθαρα στοιχεία» που έχουν καταγραφεί

Είναι αυτό το τέρας του Λοχ Νες; «Τα πιο ξεκάθαρα στοιχεία» που έχουν καταγραφεί

Eντόπισε μια φιγούρα που έμοιαζε με το σχήμα της Nessie- 3,6 έως 4,5 μέτρων- να κινείται μέσα από τη λίμνη του Λοχ Νες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο θρύλος του τέρατος του Λοχ Νες χρονολογείται από την αρχαιότητα, και “κυνηγοί” κάνουν τα πάντα για να βρουν την Nessie, όπως ονομάζεται. Ένας Σκωτσέζος φωτογράφος φέρεται να απαθανάτισε μια στιγμή που δείχνει ότι το εμβληματικό τέρας του Λοχ Νες μπορεί να μην είναι απλώς ένας μύθος.

«Το Loch Ness Center ανέφερε πρόσφατα μια νέα θέαση του αγαπημένου τέρατος της Σκωτίας, που είναι ίσως η πιο ξεκάθαρη απόδειξη φέτος για την ύπαρξη της Nessie», είπε στο SWNS το The Loch Ness Centre, ένα ίδρυμα που είναι αφιερωμένο στην εύρεση του μυθολογικού τέρατος της λίμνης.

Η υποτιθέμενη συνάντηση με το τέρας συνέβη στις 8 Οκτωβρίου γύρω στις 5 μ.μ., όταν ο John Howie, φέρεται να εντόπισε μια φιγούρα που έμοιαζε με το σχήμα της Nessie- 3,6 έως 4,5 μέτρων- να κινείται μέσα από τη λίμνη του Λοχ Νες προς τη γραμμή των δέντρων.

Ο υποτιθέμενος πλησιόσαυρος εξαφανίστηκε στη συνέχεια στα βαθιά, αλλά ο Σκωτσέζος πρόλαβε να τραβήξει αρκετές φωτογραφίες.

Η συνοδευτική ελαφρώς ασαφής φωτογραφία δείχνει τη μυστηριώδη φιγούρα, της οποίας το υποτιθέμενο πίσω μέρος του σώματος και το φιδίσιο «κεφάλι» φαίνονται να προεξέχουν από το νερό. Αν και η παρατήρηση δεν έχει ακόμα επαληθευτεί, οι εκπρόσωποι του Loch Ness Center λένε ότι παρόλα αυτά «λατρεύουν να ακούν για αυτές τις συναντήσεις με τη Nessie».

«Στο Κέντρο Λοχ Νες, οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν πραγματικές ιστορίες ανθρώπων, να ανακαλύψουν τεχνουργήματα και να ακούσουν επιστημονικές συζητήσεις για την ύπαρξη της Nessie για να τους βοηθήσουν να αποφασίσουν για εικόνες όπως αυτή», δήλωσαν εκπρόσωποι του Κέντρου.

Αυτή ήταν η όγδοη φορά μέσα στο 2023 που κάποιος φέρεται να είδε το τέρας του Λοχ Νες, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για «1000 ιστορίες αυτοπτών μαρτύρων και καταγεγραμμένες θεάσεις, μαζί με πολλά ανεξήγητα στοιχεία», σύμφωνα με το Κέντρο.

Τον περασμένο μήνα, ένας επονομαζόμενος Σέρλοκ Χολμς ονόματι Eoin O’Faodhagain, ισχυρίστηκε ότι «κέρδισε το λαχείο» αφού ηχογράφησε ένα υποτιθέμενο βίντεο με το τέρας.

Το υλικό δείχνει μια μαύρη μάζα να «σκίζει» την επιφάνεια του νερού περίπου στις 11 π.μ. πριν βυθιστεί γρήγορα κάτω από το νερό καθώς πλησιάζει μια βάρκα.

«Αμέσως κατάλαβα όταν πρωτοεμφανίστηκε και άρχισε να κινείται ότι αυτό δεν είναι μεγάλο ψάρι», δήλωσε ο O’Faodhagain.

Ωστόσο, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η θέαση του τέρατος του ήταν ψεύτικη. Ο O’Faodhagain έχει μπει στη μαύρη λίστα από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται σοβαρά για το μυστήριο που αφορά στο τέρας του Λοχ Νες, σύμφωνα με τον Steve Feltham, έναν -πλήρους απασχόλησης-  κυνηγό της Nessie που ζει σε ένα φορτηγό στο Λοχ Νες για περισσότερα από 30 χρόνια. «Όλοι ξέρουν ότι το υλικό είναι άχρηστο, εδώ και χρόνια».

 

enikos.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση