HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Γερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Γερμανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, καθώς η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή θεωρείται «πολύ ασταθής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αυτήν τη στιγμή μαίνονται στρατιωτικές συγκρούσεις στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης και επέκτασης της σύγκρουσης». Αυτό, επισημαίνεται, ισχύει ιδιαίτερα για το νότιο τμήμα του Λιβάνου, δηλαδή όλες τις περιοχές νοτίως της Βυρητού.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Γερμανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα. Ανάλογη σύσταση έχει εκδοθεί και για τους Γερμανούς στη Δυτική Όχθη, ενώ μέχρι τώρα για τον Λίβανο ήταν σε ισχύ ταξιδιωτική οδηγία να αποφεύγονται τα ταξίδια στη χώρα.

Η γερμανική πρεσβεία στη Βηρυτό έχει ζητήσει από τους Γερμανούς να αξιοποιήσουν τις επιλογές εξόδου «όσο είναι ακόμη διαθέσιμες», αναφερόμενη σε εμπορικές πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς την Κύπρο ή την Τουρκία.

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο νέα επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, με συναντήσεις στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τον Λίβανο. Βασικοί στόχοι της περιοδείας της είναι η αποτροπή διάχυσης της σύγκρουσης και η απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, μεταξύ των οποίων και οκτώ Γερμανοί.

newsbomb.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση