HomeΕΛΛΑΔΑΕΣΗΕΑ: Καταδικαστέα τα ομοφοβικά σχόλια εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη

ΕΣΗΕΑ: Καταδικαστέα τα ομοφοβικά σχόλια εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Καταδικαστέα» χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ τα ομοφοβικά σχόλια ή τα υπονοούμενα ομοφοβικών σχολίων, που παρατηρούνται για τον Στέφανο Κασσελάκη το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το τελευταίο διάστημα, μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρατηρούνται σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, ελάχιστα ευτυχώς, ομοφοβικά σχόλια ή υπονοούμενα ομοφοβικών σχολίων που είναι καταδικαστέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εκφραστές των σχολίων αυτών να σεβαστούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Διότι, αυτός που κρίνεται, όσο κι αν κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν, είναι πρώτα από όλα ο φορέας του στερεοτυπικού ομοφοβικού λόγου.

Οι πολιτικοί κρίνονται και επικρίνονται πολιτικά για τις πολιτικές τους επιλογές, όχι για ορισμένες επιλογές ζωής, οι οποίες στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες αναγνωρίζονται ως δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αυτό.

Όσο για τα σχόλια περί ξερίζωσης της κουλτούρας και των διακρίσεων του κ. Κασσελάκη, το Δ.Σ. θεωρεί ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να αποτελούν προτροπή απόλυσης, γεγονός που θα ήταν αδιανόητο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση