HomeΕΛΛΑΔΑΚατερίνα Ιωακείμ: Πέθανε η δημοσιογράφος – Το «αντίο» της ΕΣΗΕΑ

Κατερίνα Ιωακείμ: Πέθανε η δημοσιογράφος – Το «αντίο» της ΕΣΗΕΑ

Συγκινητικά μηνύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 50 ετών την Κυριακή, η δημοσιογράφος, Κατερίνα Ιωακείμ, μετά από μάχη οκτώ μηνών με τον καρκίνο, «σκορπώντας» θλίψη σε όσους τη γνώριζαν.

Η Κατερίνα Ιωακείμ γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στην εφημερίδα «SPORTIME» το 1996. Το 2004, εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Συνεργάστηκε με τη Δημόσια Τηλεόραση στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ», στα περιοδικά «Downtown», «OK», «Γυναίκα», «ET Weekly», και «People», ενώ διετέλεσε διευθύντρια σύνταξης στην ιστοσελίδα «queen.gr».

Εργάστηκε επίσης στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι «NOVA». Η κηδεία της Κατερίνας Ιωακείμ θα τελεστεί στον Λογγό Φθιώτιδας, αύριο Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ.

Την Κατερίνα Ιωακείμ «αποχαιρέτησαν» τόσο ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΣΑΤ με συγκινητικά μηνύματα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τη συνάδελφο αθλητικογράφο Κατερίνα Ιωακείμ, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή, έπειτα από άνιση μάχη οκτώ μηνών με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Η Κατερίνα Ιωακείμ γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στην εφημερίδα ‘SPORTIME’ το 1996. Το 2004, εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Συνεργάστηκε με τη Δημόσια Τηλεόραση στην εκπομπή ‘ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ’, στα περιοδικά ‘Downtown’, ‘OK’, ‘Γυναίκα’, ‘ET Weekly’, και ‘People’, ενώ διετέλεσε διευθύντρια σύνταξης στην ιστοσελίδα ‘queen.gr’. Η πορεία που διέγραψε σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και σε ψηφιακές πλατφόρμες όπως η NOVASPORTS, υπήρξε αξιοσημείωτη. Επίσης, συνεργάστηκε με γραφεία Τύπου σημαντικών διεθνών διοργανώσεων ατομικών ολυμπιακών αθλημάτων.

Η Κατερίνα Ιωακείμ υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα και μια πολυτάλαντη συνάδελφος, η οποία διακρίθηκε στο αθλητικό ρεπορτάζ με τη συνέπεια, την ικανότητα και την κατάρτισή της.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει στους οικείους της και στον σύντροφό της, τον δημοσιογράφο Γιώργο Σκευοφύλακα, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά τη συνάδελφο που ‘έφυγε’ πρόωρα από τη ζωή και ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

Η κηδεία της Κατερίνας Ιωακείμ θα τελεστεί στον Λογγό Φθιώτιδας, αύριο Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ.».
Το «αντίο» του ΠΣΑΤ

«Η Κατερίνα Ιωακείμ δεν είναι πια κοντά μας. Η είδηση του θανάτου της, σε ηλικία 50 ετών, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, καθώς η συνάδελφος έδινε σιωπηρά τη μάχη με τον καρκίνο από τον περασμένο Νοέμβριο, έχοντας στο πλευρό της τον πολυαγαπημένο σύντροφό της, Γιώργο Σκευοφύλακα, ο οποίος είναι επίσης δημοσιογράφος.

Η Κατερίνα Ιωακείμ, για περισσότερα από 20 χρόνια, υπηρέτησε με ήθος την ελληνική δημοσιογραφία, εργαζόμενη στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Το 2004 εργάστηκε στο γραφείο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και εν συνεχεία προσελήφθη στην αθλητική εφημερίδα ‘Sportime’, στην οποία είχε αναλάβει το ρεπορτάζ των μη δημοφιλών αθλημάτων, των λεγόμενων και «μικρών σπορ» και αμέσως μετά του βόλεϊ.

Εργάστηκε επίσης στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι ‘NOVA’, στην εκπομπή ‘Προσωπικά’ στην ΕΡΤ1, στο τηλεοπτικό project ‘JoinUs’ στον ‘SKAI’ και σε επιτελικές θέσεις στον χώρο των lifestyle media σε γνωστά περιοδικά όπως τα ‘Downtown’, ‘OK!’, ‘Γυναίκα’ και ‘ET Weekly’ ανάμεσα σε άλλα.

Επιπρόσθετα διετέλεσε αρχισυντάκτρια στην πρώτη έκδοση του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού ‘People’, ενώ ανέλαβε και διευθύντρια σύνταξης στην ιστοσελίδα ‘Queen.gr’.

Η Κατερίνα Ιωακείμ ήταν Content Director του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ‘Womanitee’, που εστιάζει στην ίδρυση κέντρων γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της ιστοσελίδας ‘Coverstory.gr’.

Μία χαρισματική και δραστήρια γυναίκα, αγαπητή στους συναδέλφους και εξαιρετική δημοσιογράφος έφυγε νωρίς σκορπώντας θλίψη σε όσους τη γνώριζαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συλλυπείται θερμά τους οικείους της Κατερίνας Ιωακείμ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει…

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη, 8 Αυγούστου (11:00), στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τον Λογγό-Φθιώτιδας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση