HomeHL1-WorldΠόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

Οι βουλευτές κατευθύνθηκαν προς τα καταφύγια - Ανταλλαγή πυρών IDF με Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ήχησαν ξανά σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ, στην περιοχή του Ρισόν καθώς και σε άλλες ισραηλινές πόλεις.

Ακούστηκαν εκρήξεις αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ δήλωσαν ότι η επίθεση αυτή ήταν απάντηση στη «στοχοποίηση αμάχων» από το Ισραήλ.

Ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή Alistair Bunkall μοιράστηκε βίντεο με την αναχαίτιση ρουκετών πάνω από την Ιερουσαλήμ:

Απόρροια του συναγερμού που σήμανε στο Ισραήλ, ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση της Κνεσέτ, που βρισκόταν σε εξέλιξη, με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τα καταφύγια.

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

Στο μεταξύ, τα στρατεύματα των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) δέχθηκαν πυρά κοντά στα λιβανέζικα σύνορα, χωρίς να αναφερθούν θύματα, ενώ ανταπέδωσαν τα πυρά. «Στρατιώτες των IDF που επιχειρούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, δέχθηκαν πυρά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο στρατό. Οι IDF απαντούν με πυρά προς την πηγή της επίθεσης», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του στο κανάλι του Telegram. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, η Χεζμπολάχ ενημέρωσε πως «χτύπησε» σε πέντε θέσεις των IDF.

Προειδοποιήσεις Νετανιάχου σε Ιράν και Χεζμπολάχ: «Μην μας δοκιμάζετε… Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα!»

Σημειώνεται ότι στην εναρκτήρια συνεδρίαση της χειμερινής διάσκεψης της Κνεσέτ μίλησε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως το Ισραήλ θα φτάσει στην τελική νίκη απέναντι στη Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε «μια νέα εκδοχή του ναζισμού».

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την καταστροφή που μας βρήκε πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους», είπε αρχικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «τώρα είμαστε ενωμένοι για έναν στόχο – τη νίκη. Θα νικήσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει πολλές σκοτεινές δυνάμεις».

«Η Χαμάς είναι μέρος του άξονα του κακού, που συνθέτουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Θέλουν να επιστρέψουν τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο», είπε, ακόμα, ο Νετανιάχου. «Τώρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο καταλαβαίνουν ποιον έχει απέναντί του το Ισραήλ. Καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς είναι μια νέα εκδοχή του ναζισμού. Και όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και το ISIS, έτσι πρέπει να ενωθούμε και εμείς για να νικήσουμε τη Χαμάς», τόνισε.

Προειδοποίησε ξανά τόσο το Ιράν, όσο και τη Χεζμπολάχ, λέγοντας: «Μη μας δοκιμάζετε στο βορρά, μην επαναλάβετε το λάθος που κάνατε. Το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι πολύ βαρύτερο. Να είστε προσεκτικοί!».

Παράλληλα τόνισε ότι άκουσε «με τεράστιο πόνο» τις ιστορίες των οικογενειών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, τις αγκάλιασε και μίλησε για τη δέσμευσή του να τις επανενώσει.

«Είμαστε αμείλικτοι σε αυτή την προσπάθεια να φέρουμε πίσω τους αδελφούς και τις αδελφές μας, άνδρες και γυναίκες, παιδιά και μωρά» είπε.

Μάλιστα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξή του και ευχαρίστησε επίσης τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθειά τους.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση