HomeHL-WorldΓαλλία: Απειλή για βόμβα στις Βερσαλλίες

Γαλλία: Απειλή για βόμβα στις Βερσαλλίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία καθώς μια δεύτερη απειλή για βόμβα σε ένα από τα μεγαλύτερα γαλλικά αξιοθέατα κινητοποίησε και πάλι τις αρχές. Συγκεκριμένα, η νέα απειλή για βόμβα δόθηκε αυτή τη φορά για το Ανάκτορο των Βερσαλλιών.

Λίγο αργότερα το Ανάκτορο των Βερσαλλιών έκλεισε και δεκάδες επισκέπτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μαζικά το εντυπωσιακό αξιοθέατο της Γαλλίας.

Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομική πηγή.

Οι Βερσαλλίες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν για το κοινό σήμερα.

Βίντεο που ανέβηκαν στον διαδίκτυο δείχνουν τουρίστες να εγκαταλείπουν το Ανάκτορο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα εκκενώθηκε το Μουσείο του Λούβρου, καθώς υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα που απειλούσε για βόμβα.

Βίντεο στο Τwitter δείχνουν κόσμο να εκκενώνει άρον άρον.

«Το Λούβρο έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που έκανε λόγο για κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του και «αποφασίσαμε να το εκκενώσουμε και να κλείσουμε για σήμερα προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες έρευνες», ανέφερε μια εκπρόσωπος.

Οι γαλλικές αρχές είναι σε επαγρύπνηση καθώς μόλις χθες ένας καθηγητής έπεσε νεκρός όταν ένας 20χρονος Τσετσένος τον μαχαίρωσε φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» στο πλαίσιο της «Μέρας Οργής» της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

 

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση