HomeHL-World«Θα είναι σαν να κάνουμε κάμπινγκ στον αέρα»: Ξεκινά ο πιο ιστορικός αγώνας με αερόστατα

«Θα είναι σαν να κάνουμε κάμπινγκ στον αέρα»: Ξεκινά ο πιο ιστορικός αγώνας με αερόστατα

«Για τρεις ημέρες θα ζούμε μέσα σε ένα καλάθι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας από τους πιο διάσημους και ιστορικούς αγώνες με αερόστατο ξεκινά το βράδυ του Σαββάτου, με τους συμμετέχοντες να ετοιμάζονται για μία εξουθενωτική εμπειρία.

Ο λόγος για το Gordon Bennett Cup, έναν αγώνα ταχύτητας, στον οποίο οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για να διανύσουν τη μεγαλύτερη απόσταση με αερόστατο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Associated Press, μία από τους συμμετέχοντες «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως για τρεις ημέρες θα ζούμε μέσα σε ένα καλάθι και πως αυτό θα είναι σαν το σπίτι μας. Θα είναι σαν να κάνουμε κάμπινγκ στον αέρα», σημείωσε η Barbara Fricke.

Η Barbara Fricke θα είναι, μαζί με τον Peter Cuneo, ένα από τα τρία ζευγάρια από τις ΗΠΑ που θα λάβουν μέρος στον ιστορικό αγώνα, που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής. Μάλιστα, έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που οι κορυφαίοι χειριστές αεροστάτων στον κόσμο συγκεντρώθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι αεροπόροι θα ξεκινήσουν για τον φετινό διαγωνισμό Gordon Bennett Cup κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς γιορτής με αερόστατο που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές στην καρδιά του Νέου Μεξικού κάθε φθινόπωρο. Ο αγώνας έχει διεξαχθεί στις ΗΠΑ μόνο 13 φορές στο παρελθόν και αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που θα τον φιλοξενεί το Albuquerque International Balloon Fiesta.

Δυο 81χρονες φίλες ταξίδεψαν όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες: «Θέλαμε περιπέτεια, όχι comfort zone»

Νικητής όποιος διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση με το αερόστατο

Η έναρξη του αγώνα θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου και θα τελειώσει μετά από τρεις ημέρες σε ένα από τα πιο σημαντικά ετήσια γεγονότα στην αεροπορία. Νικητής θα είναι αυτός που θα διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση με το αερόστατο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Associated Press, κάποιοι -ίσως με λίγη δόση χιούμορ- ανησυχούν μην μπερδέψουν οι αμερικανικές αρχές τα αερόστατα με κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια καθώς θα διασχίζουν τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Οι χειριστές, όμως, από την πλευρά τους ανησυχούν περισσότερο για να χαράξουν μία πορεία που θα τους κρατήσει μακριά από τις κακές καιρικές συνθήκες και θα ανοίξει στα αερόστατά τους τον δρόμο προς τη νίκη.

Σημειώνεται πως δεν προβλέπονται στάσεις για ανεφοδιασμό καυσίμων ή για παραλαβή επιπλέον προμηθειών. Έτσι, οι διαγωνιζόμενοι θα βρίσκονται ψηλά στον ουρανό για μέρες, κουβαλώντας μαζί τους όλα όσα χρειάζονται για να επιβιώσουν σε τόσο μεγάλο υψόμετρο καθώς ταυτόχρονα θα αναζητούν τον σωστό συνδυασμό ανέμων που θα σπρώξουν τα μικροσκοπικά καλάθια τους όσο πιο μακριά γίνεται.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή αναμένεται να μεταφέρουν τους διαγωνιζόμενους προς τις βορειοανατολικές ΗΠΑ και ενδεχομένως να φτάσουν μέχρι και τον Καναδά.

Μια ομάδα από το Βέλγιο κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση στο Gordon Bennett Cup, έχοντας διανύσει λίγο πάνω από 3.400 χιλιόμετρα το 2005. Μία ομάδα από τη Γερμανία έχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης με το αερόστατο -περισσότερες από 92 ώρες- κατά τη διάρκεια του αγώνα το 1995. Ο Willi Eimers, μέλος αυτής της γερμανικής ομάδας, κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στον διαγωνισμό, ενώ φέτος επιστρέφει μαζί με τον γιο του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση