HomeΣΠΟΡΗμιμαραθώνιος Κρήτης: Άκρως επιτυχημένη διοργάνωση

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Άκρως επιτυχημένη διοργάνωση

Μ. Φραγκάκης: Μία μοναδική εμπειρία που προβάλλει το Δήμο μας εντός κι εκτός συνόρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο φετινός Ημιμαραθώνιος Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023. Χιλιάδες θεατές και αθλητές όλων των ηλικιών από 40 χώρες και κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και εκατοντάδες εθελοντές, συμμετείχαν στο κορυφαίο αυτό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου (ΑΘΛΗ.Σ.Υ ) υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Βόνης, Θραψανού, Γαλατά, Χουμερίου και Ζωφόρων.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης κήρυξε την έναρξη του αγώνα των 21 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου Κρήτης ενώ παρέστη στους υπόλοιπους αγώνες αλλά και στις απονομές- βραβεύσεις των αθλητών που ακολούθησαν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό με τη φήμη του να έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου λόγω της αυθεντικότητας και της αρτιότητας του, σε όλα τα επίπεδα! Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχίας μέσα από τη συνένωση δυνάμεων. Μία διοργάνωση που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική εμπειρία άθλησης, διασκέδασης και κρητικής φιλοξενίας. Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε κι εμείς στη μεγάλη αυτή γιορτή του Αθλητισμού, που μας γέμισε μοναδικά συναισθήματα, προβάλλοντας το Δήμο μας εντός κι εκτός συνόρων . Η ζωντανή μουσική από εθελοντές μουσικούς κατά τη διάρκεια όλων των διαδρομών, το τρέξιμο μέσα στη φύση, τα χαμόγελα, το κρητικό γλέντι που ακολούθησε και τα παραδοσιακά κρητικά καλούδια που προσφέρθηκαν σε αθλητές και παριστάμενους, καθιστούν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης ένα ξεχωριστό και μοναδικό γεγονός, με χιλιάδες πιστούς επισκέπτες που ανυπομονούν γι’ αυτό κάθε χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλους. Στην οργανωτική επιτροπή, στους συμμετέχοντες, στους εθελοντές!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση