HomeΕΛΛΑΔΑΣυνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ με την βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κα Μιλένα Αποστολάκη

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ με την βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κα Μιλένα Αποστολάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Πανελλήνια Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κα. Μιλένα Αποστολάκη, όπως συστάθηκε και το ελεγκτικό συμβούλιο. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας είναι η εξής:

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κα Μιλένα Αποστολάκη, με παρόντα τα στελέχη της Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, Αννα Μαρία Ζαφειριάδου, Δέσποινα Αβραμίδου και Δημήτρη Ναυπηγό.

Αρχικά θα θέλαμε να πούμε, ότι η κα Αποστολάκη ήταν παλαιότερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, μηδέποτε διαταραχθείσα, αφού ήταν συνεπής σε όσα έλεγε, χωρίς να τα αναιρεί μετά από ασκούμενες πιέσεις. Επί της υπουργίας της διατυπώθηκε το νομοσχέδιο του μετέπειτα νόμου 4039/12, ενός νόμου πολύ καλύτερου από τον ανύπαρκτο σημερινό 4830/21.

Ήταν η υπουργός που δέχτηκε και προχώρησαν εμβληματικές κατακτήσεις του φιλοζωικού κινήματος μέσω του 4039/12 με πρώτη :

  1. Τη κατάργηση των τσίρκο στην Ελλάδα.
  2. Τη προσωρινή διαμονή των ζώων στα κυνοκομεία και την άμεση επαναφορά τους στο χώρο που ζούσαν σε αντίθεση με το σημερινό που επιτρέπει τον ανήθικο μόνιμο εγκλεισμό των ζώων στα κυνοκομεία αφήνοντας τον στη βούληση του κάθε Δημάρχου.
  3. Θεσμοθετήθηκε ο ευεργετικός θεσμός των δωρεάν στειρώσεων άστεγων ζώων από εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους, θεσμός που πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος, τόσο κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου, όσο και μετά τη ψήφισή του, από το Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, αλλά εκείνη δεν έκανε σπιθαμή πίσω, όπως οι σημερινοί κυβερνώντες, που υπέκυψαν στα λογής-λογής κυκλώματα και συμφέροντα.
  4. Καταργήθηκαν τα θεάματα με ζώα, που δυστυχώς ο 4830/21 τα επανέφερε και έχουμε όλες αυτές τις αθλιότητες-θεάματα με τη χρήση κάθε είδους ζώου και αναμένουμε οσονούπω και την αναβίωση του αρκουδιάρη, γιατί κι αυτό παράδοση είναι .

Από μεριάς μας τέθηκαν ερωτήματα όπως:

Γιατί σιωπά το κράτος για τον πληθυσμό των 4.000.000 περίπου άστεγων ζώων;

Ποιες οι ενέργειες που έχουν γίνε, όσον αφορά τα ποιμενικά και τα κυνηγόσκυλα και μάλιστα όταν αυτά δεν είναι υποθέσεις των δικών μας κύκλων αλλά προκύπτουν από πανεπιστημιακές μελέτες ;

Γιατί το θέμα των αστέγων ζώων θεωρείται » don’t touch» στους πολιτικούς κύκλους και επικρατεί σιγή και ανοχή στην διαιώνιση;

Ποια τα αποτελέσματα και πόσοι δήμοι συμμορφώθηκαν από τους 352 της Ελλάδας εδώ και είκοσι χρόνια που υπάρχει νόμος;

Τι συμβαίνει με τους δικαστές και εισαγγελείς και αθωώνουν ανθρώπους που αποδεδειγμένα κακοποιούν ζώα, επειδή «συμμορφώθηκαν» μετά;

Σελ. 1 από 2

Η καθυστέρηση των αδειοδοτήσεων των εθελοντικών καταφυγίων μήπως εμπεριέχει πιθανόν συγκάλυψη των δημοτικών κυνοκομείων, που ως γνωστόν λειτουργούν σαν κολαστήρια;

Από τη κα Αποστολάκη και το κόμμα της ζητήσαμε να συμβάλουν στα εξής αιτήματά μας:

  1. Να χαρακτηριστεί ως Κακούργημα η παράνομη εκτροφή και εισαγωγή ζώων της άγριας και της ήμερης ζωής και με υψηλά διοικητικά πρόστιμα.
  2. Να χαρακτηριστεί ως Κακούργημα η συνειδητή άρνηση, φυσικά εφόσον αυτή αποδειχθεί, ιδιοκτητών «παραγωγικών» ζώων να αφήσουν τα ζώα τους ελεύθερα για να σωθούν σε περιπτώσεις ακραίων φαινόμενων σαν αυτά, που ζήσαμε τελευταία, λόγω του υπάρχοντος συστήματος της επιδότησης για το χαμένο «ζωικό κεφάλαιο», όπως δυστυχώς χαρακτηρίζονται έμψυχα και συναισθανόμενα πλάσματα .

Ακολούθως δώσαμε ένα περίγραμμα της κατάστασης που υπάρχει, με το ιλιγγιώδες αστρονομικό αριθμό των 4.000.000 πλέον άστεγων ζώων στην «ευρωπαϊκή» Ελλάδα, ενώ της παρουσιάσαμε τη πρόταση της Ομοσπονδίας, τη μόνη πρόταση – διέξοδο από το τέλμα στο οποίο χρόνια τώρα βρίσκεται η χώρα μας και μάλιστα επιδεινούμενο χρόνο με το χρόνο.

Θέσαμε τα προβλήματα, που δημιουργούνται στα φιλοζωικά σωματεία, που καλούνται με αυτοθυσία να αναπληρώσουν, ανεπαρκώς φυσικά γιατί δεν είναι κράτος, την εκκωφαντική απουσία του κράτους και των δομών του.

Ομοίως θέσαμε την απαράδεκτη, ακατανόητη και αδικαιολόγητη διαχρονικά άρνηση των κυβερνώντων και των υπουργών Παιδείας να θεσπίσουν κανονικό διδακτέο μάθημα για το Περιβάλλον και τα Ζώα μέχρι και την τρίτη Λυκείου το λιγότερο, και την τρομακτική έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών για τα θέματα των ζώων και την αδήριτη πλέον αναγκαιότητα της δημιουργίας Σώματος Αστυνομίας Ζώων στην ΕΛΑΣ σε όλη την επικράτεια.

Τέλος τέθηκε το θέμα των εμποδίων που δημιουργούνται κυρίως από τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες για την έκδοση των υγειονομικών πιστοποιητικών traces, προκειμένου άστεγα ζώα να βρίσκουν οικογένειες και στις χώρες της Ευρώπης, πάντα μετά από σχολαστικό και διαφανή έλεγχο, όπως εξάλλου θα πρέπει να γίνονται και οι υιοθεσίες άστεγων στην Ελλάδα .

Τονίσαμε, ότι η θέση της Νέμεσις όσον αφορά τον 4830/21 είναι να αποσυρθεί ή να αλλάξει κατά ποσοστό 80% περίπου αυτά που έχει θεσμοθετήσει και που κάθε άλλο παρά τα ζώα βοηθούν.

Στην ατζέντα των θεμάτων της σημερινής συνάντησης ήταν επίσης τα τρομακτικά προβλήματα και οι τραγικές συνθήκες ζωής των ιπποειδών, η μελανή σελίδα που άνοιξε η επαναφορά μετά από 50 χρόνια της ιερακοθηρίας και φυσικά τα εκτροφεία γούνας.

Τα μεγάλα αυτά μέτωπα θα ζητήσουμε να τα θέσουμε σε νέες συναντήσεις με τη κα Αποστολάκη , ώστε να αναλυθούν διεξοδικά το καθένα.

Ζητήσαμε τη στήριξή της στους αγώνες μας για όλα τα παραπάνω εντός και εκτός Βουλής .

Η Μιλένα Αποστολάκη στην αναλυτική τοποθέτησή της συμφώνησε στα περισσότερα από όσα ειπωθήκαν από εμάς, δήλωσε αρωγός των προσπαθειών μας και ότι θα τα στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί .

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση